Na Dirki po Sloveniji bo manjkal le Primož Roglič

Foto: Tour of Slovenia

Dirka po Sloveniji postaja vedno bolj pomembna preizkušnja na kolesarskem koledarju. To dokazuje tudi dejstvo, da bo na njej nastopilo kar sedem od osmih Slovencev, ki so člani World Tour ekip.

Ekipa Bahrain – Victorious je potrdila šesterico kolesarjev, ki se bo podala na slovenske ceste. Od tega bodo v oranžno-rdečem dresu kar štirje Slovenci: Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in debitant Matevž Govekar. Poleg njih bosta na startu še Nemec Jasha Sutterlin in Avstralec Heinrich Haussler.

Foto: Bahrain – Victorious

Športni direktor ekipe Gorazd Štangelj je pred sredinim startom dirke povedal: “Letošnja trasa je spremenjena in zahtevna. Naša strategija bo osredotočena na etapne zmage. Domen Novak, ki je dobro kolesaril na Giru, pa bo naš favorit za skupni seštevek.”

Poleg četverice bosta na dirki znova nastopila tudi aktualni dobitnik zelene majice Tadej Pogačar ter njegov moštveni kolega pri ekipi UAE Team Emirates Jan Polanc. Etapne zmage bo lovil še Luka Mezgec (Team BikeExchange). To pomeni, da bo na Dirki po Sloveniji nastopilo kar sedem od osmih slovenskih kolesarjev v World Tour seriji. Manjkal bo le Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki je včeraj prvič v karieri osvojil Dirko po Dofineji.

Dirka se začne v sredo, 15. junija, zmagovalec bo znan v nedeljo, 19. junija.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje