Nekdanji zmagovalec Toura se zgleduje po Tadeju Pogačarju

Kolesarstvo 25. Jan 202410:10 0 komentarjev
Thomas Pogačar Vingegaard
Geraint Thomas na zmagovalnem odru Toura ob Pogačarju in Vingegaardu. Foto: Profimedia

Geraint Thomas se je odločil, da bo dirkal tako na Giru kot tudi na Touru. S tem se pridružuje Tadeju Pogačarju, ki si je zastavil enak izziv.

Geraint Thomas je nastopil na lanski dirki po Franciji. Slovenski ljubitelji kolesarstva si ga bomo zapomnili predvsem kot glavnega tekmeca Primoža Rogliča za rožnato majico. Na zdaj že legendarnem kronometru na Svete Višarje ga je slovenski šampion povsem deklasiral in prvič v karieri osvojil Giro, Thomas se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Na italijanski pentlji pa bo tekmoval tudi letos. Ne le to. Odločil se je, da tako kot Tadej Pogačar v svojem koledarju označi dvojček Giro-Tour.  “Res sem si želel vrniti na Giro in še enkrat dati vse od sebe. Ni mi bilo všeč, da me lani ni bilo na Touru, zato bom nastopil na obeh dirkah,” je povedal Thomas.

“Ta izziv me bo gotovo vsako jutro dvignil iz postelje,” se je pošalil Valižan, zmagovalec dirke po Franciji leta 2018.

Roglič Thomas
Primož Roglič in Geraint Thomas na lanskem Giru. Foto: Profimedia

Thomas je lanski Giro končal na drugem mestu, Tour je nazadnje kolesaril leta 2022. Takrat se je povzpel na stopničke na Elizejskih poljanah, zaostal je le za zmagovalcem Jonasom Vingegaardom in Tadejem Pogačarjem.

“Misel na to me straši, a tudi vznemirja. A to potrebujem. Mislim, da moraš biti pod pritiskom, da lahko tekmuješ na obeh tritedenskih dirkah,” je še dodal.

Thomas je pred sezono podaljšal pogodbo z Ineosom do konca leta 2025. Za britansko ekipo, nekdaj poznano Sky, kolesari že 13 let.

#related-news_1

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!