Po strašljivem padcu: Hvala, rešili ste mi življenje

Alpsko smučanje 25. Jan 20249:38 0 komentarjev
Reševanje Barnabasa Szöllösa. Foto: Profimedia

Madžarski smučar z izraelskim potnim listom Barnabas Szöllös je po hudem padcu na treningu smuka v Kitzbühelu napovedal vrnitev v tekmovalo areno.

Cyprien Sarrazin, ki do letošnje zime na svojem računu ni imel niti ene smukaške uvrstitve na oder za zmagovalce, je bil nesporni junak letošnjega Kitzbühela. Francoz je namreč po zmagah v Bormiu in Wengnu dobil smukaški preizkušnji na zloglasnem Petelinjem grebenu. A ta je terjal tudi nove žrtve. Najhujša je bil vsekakor izraelski reprezentant Barnabas Szöllös.

Madžar je poskrbel za svojevrsten trenutek groze na uradnem treningu. Na skoku Mišnica, sicer enem najbolj spektakularnih delov Streifa, je po pristanku spregledal manjšo grbino, izgubil smučko in ob padcu treščil na močno poledenelo snežno podlago. Pri tem se mu je snela smučarska čelada. Izgubil je zavest in okrvavljen obležal na tleh, prizorišče pa je zapustil v reševalnem helikopterju.

Pretres možganov, zlom več obraznih kosti in številne podplutbe. Tako se je glasil grob povzetek zdravniškega poročila, iz katerega pa je bilo mogoče razbrati, da jo je udeleženec zdaj že kar treh svetovnih prvenstev in olimpijskih iger v Pekingu, kjer je bil celo šesti v kombinaciji, odnesel brez trajnejših poškodb.

”Obstaja razlog, da Streifu rečemo najbolj nevarna proga,” se je med okrevanjem oglasil 25-letni izraelski reprezentant in se zahvalil reševalcem za hitro posredovanje, ki je bilo ključno. Obenem je izpostavil tudi uporabo napihljivega zračnega jopiča in čelade. ”To me je ohranilo pri življenju,” je poudaril vsestranski smučar in že napovedal vrnitev na bele strmine. A do takrat ga čaka še kar dolga doba okrevanja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!