Nova impresivna zmaga Rogličevega kolega

Kolesarstvo 9. Jun 202216:45 > 17:27 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Wout van Aert (Jumbo Visma) je po odličnem četrtkovem kronometru oblekel rumeno majico vodilnega dirke po Dofineji, dan kasneje pa je na 5. etapi dobil še ciljni šprint in le potrdil vodstvo v skupnem seštevku, prevzel pa je tudi vodstvo v razvrstitvi najboljšega šprinterja in oblekel še zeleno majico.

Na peti je vse kazalo, da bodo za zmago obračunali štirje ubežniki, a glavnina se ni dala in ubežnike tik pred cilje ulovila, najmočnejši v šprintu pa je bil izjemni Belgijec Wout van Aert (Jumbo Visma), ki je bil za nekaj centimetrov hitrejši od rojaka pri Bori Jordija Meeusa in Ethana Hayterja (Ineos).

“Ponosen sem na ekipne kolege. Če fantje s 60 kilami, ki se na dirkah borijo za skupni seštevek, vlečejo glavnino, krpajo luknje, veš, da jih ne smeš razočarati. In vesel sem, da jih nisem. V zaključku smo bili osredotočeni na lovljenje ubežnikov, nato pa sem sem šele začel razmišljati o dobrem sprintu. Christophe Laporte je opravil odlično delo, mojstrsko me je povlekel naprej, tesen sprinterski obračun pa je tokrat vendarle pripadel meni,” je po drugi etapni zmagi dejal Van Aert.

Spektakularen zaključek pete etape:

V glavni je etapo zaključil tudi Primož Roglič (Jumbo Visma). Za klubskim kolegom ima v skupni razvrstitvi zdaj minuto in šest sekund zaostanka. Med njima je na drugem mestu še Italijan Mattia Cattaneo (Quick Step), ki za vodilnim Belgijcem zaostaja tri sekunde manj do Rogliča.

Petkova etapa bo težja od današnje, a še ne tako zahtevna, kot bosta zadnji dve.