Roglič po kronometru: Več kot očitno nisem v najboljši formi

Kolesarstvo 8. Jun 202216:20 > 19:00
Foto: Guliverimage

Primož Roglič je na 4. etapi Dirke po Dofineji (32 kilometrov dolgem kronometru) zasedel 5. mesto. Zmage se je veselil svetovni prvak Italijan Filippo Ganna, ki je zgolj za dve sekundi ugnal Wouta Van Aerta.

Za aktualnega olimpijskega prvaka v kronometru je bil to prvi nastop v tej specifični kolesarski disciplini, potem ko se je v nedeljo vrnil v karavano po skoraj dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena.

To je bil za Rogliča prvi vsaj 30-kilometrski kronometer v letošnji sezoni in prvi po Vuelti 2021. Zadnje tri vožnje na čas, daljše od 30 kilometrov, je dobil, tokrat je bil peti.

“V redu mi gre. Definitivno nisem v svoji najboljši formi, ampak potrebujem dirke za izboljšanje. Rekel bi, da sem psihično dober. Zadovoljen sem z današnjo predstavo, potrudil sem se po svojih najboljših močeh in tega sem vesel,” je po etapi povedal Roglič.

Za zmagovalcem Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) je zaostal za 42 sekund. Izjemno napet je bil dvoboj za zmago. Italijan je namreč le za 2 sekundi ugnal Belgijca Wouta Van Aerta, ki pa je v skupnem seštevku brez težav obdržal majico vodilnega. Tretje mesto je zasedel Britanec Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), pred Rogliča se je uvrstil še Italijan Mattia Cattaneo (Quick-Step).

4. etapa. Foto: criterium-du-dauphine.fr

Roglič se je v skupnem seštevku prebil že na tretje mesto. Za svojim moštvenim kolegom Van Aertom zaostaja za 56 sekund, za drugim Cattaneom pa za tri sekunde. Jumbo-Visma ima med najboljšo četverico kar tri kolesarje, na 4. mestu je še Jonas Vingegaard (zaostanek 1:26).

Četrtkova peta etapa ne sodi med težje, Van Aert, ki je tudi odličen sprinter, pa bo v njej zagotovo poskušal dobiti kakšne bonifikacijske sekunde in še povečati vodstvo.

Končni vrstni red:

1. Filippo Ganna (Ineos) 35.32

2. Wout Van Aert (Jumbo-Visma) + 0:02

3. Ethan Hayter (Ineos Greandiers) + 0:17

4. Mattia Cattaneo (Quick-Step) + 0:39

5. Primož Roglič (Jumbo-Visma) + 0:41

Skupni vrstni red po 4. etapi:

1. Wout Van Aert (Jumbo-Visma) 13:26:06

2. Mattia Cattaneo (Quick-Step) + 0:53

3. Primož Roglič (Jumbo-Visma) + 0:56

4. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) + 1:26

5. Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) + 1:26

Komentari

Vaš komentar