Novinar Pogačarja spravil v zadrego: Tega nočem izgovoriti

Kolesarstvo 8. Maj 202420:31 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Kot nosilca majice vodilnega kolesarja na Giru je Tadeja Pogačarja po današnji peti etapi znova čakala posebna novinarska konferenca. V njej se je povsem ob koncu znašel v zadregi.

Tadej Pogačar tudi po peti etapi ostaja nosilec rožnate majice, ki si jo je nadel po drugem dnevu s ciljem na Oropi. V skupnem seštevku je po pestrem dnevu, ki je prvič na letošnjem Giru pripadel ubežnikom, obdržal 46 sekund naskoka pred Geraintom Thomasom. Kot vodilnega kolesarja dirke so ga po zaključku znova čakale novinarske obveznosti, a se je na koncu konference nepričakovano znašel v zadregi.

Eden od novinarskih kolegov je namreč svoje vprašanje navezal na četrtkovo etapo med krajema Viareggio in Rapolano Terme. Kolesarjem bodo na poti do cilja stali tudi trije makadamski odseki v slogu dirke Strade Bianche, kar bi lahko ustrezalo tudi Pogačarju, ki je letošnjo izvedbo te dirke v uvodu sezone tudi dobil.

“Odkril sem slovenski izraz jebela cesta … Češ da ko so stvari težke, izgledajo kot bela cesta. Kot Strade Bianche. Bo tako jutri?” so se glasile besede novinarja, na katere se je Pogačar odzval z nasmeškom.

“Narobe ste razumeli … Nočem tega izgovoriti. Ni dobra besedna zveza …” je v smehu dejal prvi kolesar sveta.

Kaos na avtobusu

V zadnjih dneh je bil Pogačar v središču pozornosti tudi zaradi barve hlač, ki jih je nosil ob rožnati majici. Po spornih ciklamnih, zaradi katerih mu je bila zagroženo celo z diskvalifikacijo, je v torek tekmoval v običajnih črnih, danes so mu organizatorji pripravili rožnate, povsem enakega odtenka kot zgornji del dresa. Navijači na družbenih omrežjih so znova zadovoljni, nekateri so ga posrečeno označili kar za junakinjo iz risanke Pujsa Pepa. “Na mojem sedežu na avtobusu je velik kaos,” se je pošalil 25-letni Slovenec.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje