Olimpijskega prvaka na kolesu ne ustavi niti toča

Kolesarstvo 8. Avg 202212:52 > 12:55 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Čeprav šteje šele 23 let, Thomas Pidcock velja za enega največjih talentov svetovnega kolesarstva. Na lanskih olimpijskih igrah je osvojil zlato kolajno v gorskem kolesarstvu, v začetku letošnjega leta je postal svetovni prvak v ciklokrosu. Odlično se znajde tudi na cesti, v svojem krstnem nastopu na Dirki po Franciji je dobil eno izmed etap s ciljem na Alpe d'Huezu. Zadnji posnetek na njegovem instagramu razkriva, zakaj se ga lahko konkurenti v prihodnosti upravičeno bojijo.

Na družbenem omrežju instagram je namreč zaokrožil posnetek, na katerem Britanec neumorno kolesari v močnem nalivu s točo. Video je sicer nastal iz spremljevalnega avtomobila moštva Ineos, s svetom pa ga je delil sam z objavo na instagramu, pod katero je zapisal: “Saj nismo narejeni iz sladkorja, kajne?” Zraven je označil svojega trenerja Kurta Bogaertsa, ki je vse skupaj dokumentiral.

Thomas Pidcock je sicer svoj debi na Dirki po Franciji končal na 17. mestu, v seštevku za belo majico pa je zaostal le za Tadejem Pogačarjem. Navdušil je na eni od alpskih etap, ko je po napadu na zaključnem klancu na Alpe d’Huez imel največ moči iz ubežne skupine in slavil prestižno zmago.