Roglič izgubil še nekaj sekund, zmaga Kolumbijcu

Kolesarstvo 6. Mar 202416:29 > 16:30 0 komentarjev
Primož Roglič, Remco Evenepoel
Foto: Profimedia

Kolumbijec Santiago Buitrago je zmagovalec četrte etape na dirki Pariz-Nica. Na zadnjem vzponu smo videli tudi spopad med favoriti za končno zmago, najbolj aktiven je bil Remco Evenepoel, Primož Roglič pa je izgubil še dve sekundi v primerjavi z Belgijcem.

Po dveh sprinterskih etapah in ekipnem kronometru je bila danes na sporedu prva hribovita etapa na dirki Pariz-Nica. Četrta etapa je vsebovala več kot 3000 višinskih metrov in je primerjana z ardensko klasiko. In kdor reče ardenska klasika, avtomatično reče Remco Evenepoel in Primož Roglič.

Po spustu z Mont Brouilly je sledil vmesni sprint v Regnie-Durette. Tam so bile v igri bonifikacijske sekunde, zato sta se Evenepoel in Roglič podala v boj. Belgijski prvak je zmagal v sprintu in zbral šest sekund, njegov slovenski tekmec je bil zadovoljen s štirimi sekundami.

Na Col du Fût d’Avenas-Les Chappes sta se Santiago Buitrago in Luke Plapp oddaljila od skupine favoritov. To se je izkazalo za dobro potezo, saj je dvojec zadnji vzpon začel s 40 sekundami prednosti. Kot se je izkazalo, je bilo to za Evenepoela in druščino prevelik zalogaj. Kolumbijec Buitrago se je izkazal za najmočnejšega in zmagal v etapi, Plapp pa je za tolažilno nagrado dobil rumeno majico.

In Evenepoel? V zaključnih metrih je poskušal, vendar je moral prepustiti tretje mesto in bonifikacijske sekunde Mattiasu Skjelmoseu. Belgijec je v primerjavi z Rogličem pridobil še dve sekundi.

V skupnem seštevku je Roglič na 15. mestu. Za vodilnim Avstralecem zaostaja minuto in deset sekund. Slovenski as za Evenepoelom zaostaja za 40 sekund.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!