Pogačar na Tour brez svojega najljubšega pribočnika

Kolesarstvo 27. Jun 202210:32 > 16:19 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Glavni favorit na prihajajoči kolesarski dirki po Franciji, Tadej Pogačar, bo na letošnji najprestižnejši preizkušnji v svetu kolesarstva primoran nastopiti brez Jana Polanca.

UAE Team Emirates je objavila seznam nastopajočih na letošnjem Tour de France.

V postavi ni slovenskega kolesarja Jana Polanca, prav tako bo moštvo Pogačarju pomagalo brez Marca Hirschija, ki se lahko letos pohvali le z 9. mestom na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Očitno v UAE nekoliko bolj zaupajo ostalim, je pa tudi res, da Švicar ni na stotih odstotkih, potem ko je prebolel covid-19.

Danes je nastop na dirki odpovedal tudi član Quick-Step Alpha Vinyl Team, Julian Alaphilippe.

Poleg Pogačarja bodo ekipo od petka dalje na francoskih cestah zastopali še Poljak Rafaal Majka, Američan Brandon McNult, Španec Marc Soler, Italijan Matteo Trentin, Norvežan Vegard Laengen, Novozelandec George Bennett in Danec Mikkel Bjerg.

“Naš cilj je, da osvojimo skupno zmago s Pogačarjem, okoli njega smo zato zgradili močno moštvo. Že lani smo imeli izjemno skupino kolesarjev, jedro pa ostaja podobno s kakšnim dodatkom tu in tam. Preučili smo traso in videli, da niti malo ni enostavna. Kljub temu da je raven tekmecev visoka, smo samozavestni, da lahko ustvarimo nekaj velikega s Tadejem in ekipo,” pa je o selekciji dejal vodja odprave v Franciji Joxean “Matxin” Fernandez.

Pogačar je na sloviti dirki slavil dvakrat zapored in je na stavnicah glavni favorit za tretji zaporedni triumf.

Tudi slovensko vodstvo

Z ekipo bo v naslednjih dobrih treh tednih kot eden športnih direktorjev tudi nekdanji slovenski kolesar in selektor Andrej Hauptman. Ob njem in Špancu Fernandezu bosta odločitve sprejemala še Švicar Simone Pedrazzini in Italijan Marco Mercato.

Letošnjo Dirko po Franciji bomo podrobno spremljali tudi na naši spletni strani. Poleg vseh tematskih člankov, ki jih lahko dnevno pričakujete do petkovega starta, in spremljanja vseh etap v živo, za tiste, ki jim kolesarstvo ni najbolj poznano, pripravljamo rubriko ABC Toura. V njem bomo odgovarjali na najbolj preprosta vprašanja o dirki leta.

Vsak dan po etapi pa bomo s pomočjo kolesarskega strokovnjaka pripravili še pregled dneva in napoved naslednjega v rubriki Čez balanco. V njej bodo izmenično sodelovali Miha Koncilija, Valter Bonča, Marko Kump, Uroš Murn, Gorazd Penko in Janez Brajkovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!