Pogačar ne bo branil zmage v ZAE

Kolesarstvo 7. Feb 202318:00
Tadej Pogačar. Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar bi moral konec februarja znova napadati zmago na domači dirki svoje ekipe v Združenih arabskih emiratih, a prišlo je do sprememb v urniku 24-letnega kolesarskega asa. Na začetku sezone se bo raje osredotočil na španske dirke.

Tadej Pogačar je dobil zadnji dve izdaji Dirke po ZAE, letos pa ga na startu ne bo, čeprav je dirko še nekaj tednov nazaj imel v načrtu. Sezono bo 24-letnik tako začel na klasiki Jaen, nato pa se bo udeležil še Dirke po Andaluziji. S tem bo že na začetku sezone odstopal od urnika preteklih dveh, vseeno pa se koledar ne bo preveč razlikoval. “Za Tadeja imamo v načrtih podoben koledar kot prejšnje leto z nekoliko prilagoditvami. Tadej ima rad nove stvari. Sezona bo dolga in počasi bomo stopnjevali formo do najvišjih ciljev,” je povedal direktor moštva Joxdean Fernandez Matxin.

Na obeh preizkušnjah v Španiji bo Pogačarju družbo delal novinec v dresu ekipe UAE Domen Novak.

Prikrajšani bomo torej za obračun Pogačarja in zmagovalca Vuelte Belgijca Remca Evenepoela, ki je lansko izvrstno sezono kronal še z naslovom svetovnega prvaka. Prvi mož ekipe UAE bo tako Britanec Adam Yates.

“Januarja sem imel nekaj želodčnih težav. Na srečo sem se pozdravil in se počutim dobro. Veselim se tekem v Španiji,” je ob tem dejal Pogačar, ki se bo prvič v letošnji sezoni na najvišjem nivoju meril že 13. februarja.

Komentari

Vaš komentar