Tadej Pogačar nared za akcijo: Komaj čakam, da začnem

Kolesarstvo 6. Feb 202318:26
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar foto: Profimedia

UAE Team Emirates bo sezono nadaljeval z dvema španskima dirkama, klasiko po makadamskih cestah Jaen (13. februar) in dirko po Andaluziji, ki bo med 15. in 19. februarjem.

Tako v ekipi za klasiko kot za večdnevno preizkušnjo po Andaluziji je tudi prvi mož ekipe Tadej Pogačar, družbo pa mu bo na obeh delal tudi rojak Domen Novak, ki je k UAE prestopil po koncu lanske sezone iz Bahrain-Meride.

“Navdušen sem, da bom spet dobil številko ter bil z ekipo. Prejšnje tedne sem dogajanje gledal na televiziji in užival, a si tudi želel, da bi bil v akciji. Priprave so bile dobre. Januarja sem sicer imel zdravstvene težave, a k sreči je to za mano, počutim se dobro. Komaj čakam, da spet začnem dirkati,” je pred začetkom nove sezone dejal dvakratni zmagovalec dirke po Franciji.

Fernandez: Tadej je kolesar, ki rad preizkuša nove stvari

Ekipo bo v Jeanu vodil vodja ekipe Joxean Matxin Fernandez, v Andaluziji pa se mu bosta pridružila še športna direktorja Andrej Hauptman in Manuele Mori.

“Za Tadeja je bil letošnji načrt, da osnovo koledarja obdržimo bolj ali manj enako z nekaj prilagoditvami. To smo tudi storili. Tadej je kolesar, ki rad preizkuša nove stvari, zato je bilo smiselno začeti leto tukaj v Jaenu in Andaluziji. Sezona bo dolga, naša ideja je, da postopoma pridemo do zastavljenih ciljev,” je začetek sezone Pogačarja komentiral Fernandez.

Ekipi za španski preizkušnji:

Klasika Jaén:
Sjoerd Bax (Niz)
Alessandro Covi (Ita)
Marc Hirschi (Švi)
Domen Novak (Slo)
Tadej Pogačar (Slo)
Matteo Trentin (Ita)
Tim Wellens (Bel)

Dirka po Andaluziji:
Sjoerd Bax (Niz)
George Bennett (Nzl)
Alessandro Covi (Ita)
Rafal Majka (Pol)
Domen Novak (Slo)
Tadej Pogačar (Slo)
Tim Wellens (Bel)

Komentari

Vaš komentar