Pogačar na koprski kronometer po ubranitev naslova

Kolesarstvo 17. Jun 202110:21 > 11:56 0 komentarjev
Tadej Pogačar. Foto: Europa Press via AP

Danes se začenjajo državna prvenstva v kolesarstvu. V Sloveniji bo na sporedu kronometrska preizkušnja, kjer bo Tadej Pogačar branil lanski naslov.

Tadej Pogačar na državno prvenstvo v Kopru prihaja v izvrstni formi. Konec preteklega tedna je namreč prvič osvojil zeleno majico za najboljšega na Dirki po Sloveniji. Poleg tega brani tudi lanski naslov v vožnji na čas. Takrat je v napetem boju ugnal Primoža Rogliča, ki ga letos ne bo na državnem prvenstvu. Še vedno se namreč intenzivno pripravlja na letošnji Tour de France.

Kljub Rogličevi odsotnosti pa bo imel Pogačar pred seboj precej težko nalogo. Glavna konkurenta bosta Jan Tratnik in Jan Polanc. Slednji je bil lani tretji na kronometrski preizkušnji, kronometer na državnem prvenstvu pa je osvojil leta 2017. Jan Tratnik je bil prvak v vožnji na čas v letih 2015 in 2018.

Kolesarji bodo prevozili več kot 31 kilometrov ter se povzpeli za 147 višinskih metrov.

V ženski konkurenci naslov brani Urška Žigart. Tudi danes bo na štartu 21,2 kilometrske preizkušnje, ki čaka kolesarke. Ob tem bodo naredile 98 višinskih metrov. Obe preizkušnji bosta torej precej ravninski.