Roglič bo imel na letošnjem Touru precej več nasprotnikov

Drugi športi 14. Jun 202122:42
Primož Roglič
Primož Roglič bo imel ob napadu na rumeno majico v Franciji novega pomočnika. Foto: Cal Sport Media via AP Images.

Medtem ko je že 108. izvedba Dirke po Franciji vse bližje, se počasi pred prvo etapo stopnjuje nervoza. Začetek bo v Brestu, kjer bo konkurenca precej močnejša kot na lanski izvedbi, svari direktor ekipe Jumbo-Visma, za katero pedala poganja Primož Roglič.

Primožu Rogliču je v lanski sezoni zmago na Dirki po Franciji nepričakovano vzela eksplozija Tadeja Pogačarja. Letos bo imel na Touru še več nasprotnikov, trdi Merjin Zeeman.

Letos je znova normalna sezona. Lani so nekatera moštva izkoristila korono, nekatera pa malce manj. V karavani so pametni ljudje, ki so se lani nekaj naučili in zato izboljšali. Razlike med moštvi so se zmanjšale. To je dobro za šport, saj bo dirkanje bolj zanimivo,” je povedal direktor Jumbo-Visme.

Znova bo Rogličev velik tekmec seveda njegov slovenski kolega Tadej Pogačar. Prav tako se na dirko v precej močnejši zasedbi vrača Ineos Grenadiers, ki je letos dobil Dirko po Dofineji, Švici in Italiji.

AP Photo/Christophe Ena
Pogačar je na lanski Dirki po Franciji Rogliču odpeljal rumeno majico. Foto: AP Photo/Christophe Ena.

Močnejših je tudi precej drugih moštev, je še dodal Zeeman. Tako v boju za generalno klasifikacijo, kakor tudi v sami globini ekipe.

Roglič se je po zmagi na Dirki po Baskiji raje odločil za trening, kot nastopanje na dirkah. Ekipa je bila brez njega daleč od številnih uspehov v tem obdobju lanske sezone. Kljub temu Zeeman verjame v uspeh: “Primož je sredi velikega pripravljalnega obdobja, ki mu uspeva zelo dobro, napredujejo tudi nekateri ostali fantje. Prepričan sem, da je ekipa dobro oblikovana.”

Dirka po Franciji se začne 26. junija, z etapo od Bresta do Landerneana.

Komentari

Vaš komentar