Pogačar se je šaljivo obregnil ob taktiko Rogličeve ekipe

Kolesarstvo 6. Jul 202210:21 > 10:58 1 komentar
Foto: guliverimages

Na Dirki po Franciji se boj med Emirati in Jumbo Vismo razplamteva. Včerajšnjo etapo je v velikem slogu dobil Belgijec Wout van Aert, ki ostaja v rumeni majici, mnogi kolesarski strokovnjaki pa se sprašujejo, ali je taktika nizozemske ekipe prava. Med vrsticami se je na to v kratkem klepetu z včerajšnjim zmagovalcem odzval tudi prvi favorit dirke vseh dirk Tadej Pogačar.

Na Dirki po Franciji je danes na sporedu izjemno zahtevna etapa, ko najboljše kolesarje sveta čaka del “francoskega severnega pekla” oziroma slovite kocke, ki jih bolje poznamo z ene najbolj prepoznavnih klasik na svetu Pariz-Roubaix. Etapa, ki je lahko velika past za favorite oziroma kot opozarjajo vsi podrobnejši spremljevalci kolesarstva – dan, ko Toura ne moreš dobiti, lahko pa ga izgubiš.

Profil 5. etape, ki pa ne razkriva, za kako zahtevno preizkušnjo gre. Med današnjimi favoriti je Matej Mohorič.

A zanimiva, morda celo bolj kot smo pričakovali, je bila že včerajšnja etapa, ki jo je po izjemnem manevru ekipe Jumbo Visma dobil Belgijec Wout van Aert. Slednji je dokazal, da je kljub nedavni poškodbi kolena v izvrstni formi, na zadnjem klancu pred ciljem se je otresel vseh zasledovalcev – kot zadnja je za sabo pustil ekipnega kolega Jonasa Vingegaarda in Adama Yatesa (Ineos) in se odpeljal proti veliki zmagi.

Zmaga, ki pa bo morda postala le slaba tolažba

Tadej Pogačar si skupaj s svojo ekipo včeraj privoščil napako. Kolesarji Emiratov so pred začetkom zadnjega vzpona preveč zaostali, dvakratni zmagovalec Toura je tako lahko le še reševal, kar se je rešiti dalo. In to je storil zelo dobro, po primerjavi časov na zadnjem vzponu je zaostal le za van Aertom.

Po dirki se je Pogačar zapletel tudi v kratek klepet z junakom včerajšnjega dne. Ta ga je malce provokativno vprašal, če je bil presenečen nad silovitim napadom Jumba Visme na zadnjem vzponu. “Malce,” je odvrnil šampion iz Klanca pri Komendi in v smehu dodal: “Še dobro, da si za sabo pustil tudi člane svoje ekipe. Imel sem srečo.”

S tem se je sijajno odzval na dejstvo, da niti Primož Roglič niti Jonas Vingegaard, glavna Pogačarjeva konkurenta za skupno zmago na Touru, z včerajšnjo akcijo nizozemske ekipe nista pridobila ničesar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje