Pogačar teden dni pred koncem sezone le za Masom

Kolesarstvo 1. Okt 202218:41
Foto: Profimedia

V Italiji potekajo pripravljalne dirke za zadnji kolesarski spomenik sezone, dirko po Lombardiji. Na današnji dirki Giro del'Emilia je nastopil tudi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki je zasedel drugo mesto.

Na zahtevni 187 kilometrov – v zaključku dirke so tekmovalci morali petkrat premagati vzpon na San Luco, dolgi progi je bil močnejši Španec Enric Mas (Movistar), ki je imel na koncu 12 sekund prednosti pred dvakratnim zmagovalcem Toura. Na tretje in četrto mesto sta osvojila veterana, Italijan Domenico Pozzovivo in Španec Alejandro Valverde.

Na dirki, ki jo je že dvakrat dobil Primož Roglič, a letos lanske zmage na njej ni branil, je bil Tadej Pogačar edini slovenski predstavnik. Njegovo moštvo UAE Emirates je narekovalo ritem glavnine v drugi polovici dirke, po odličnem delu Rafala Majke pa se je preizkušnja razživela dva kroga pred koncem.

V zadnjih 10 kilometrih, po vzponu na San Luco, je imel Španec Mas močnejše noge, Pogačar pa je v cilj prišel kot drugi.

“Ekipa je danes opravila res dobro delo. Na koncu sem dal vse od sebe, a je bil Mas zelo hiter in moram priznati, da je imel boljše noge kot jaz. Zadovoljen sem z rezultatom in formo, upam, da me poneseta do dobrega rezultata na dirkah v torek in soboto,” je dejal slovenski zvezdnik.

Zadnji dve dirki ga torej čakata prihodnji teden, najprej na Tre Valli Varesine, nato pa še na spomeniku po Lombardiji, kjer bo branil lansko zmago.

Dve Slovenki med 12

Še pred moškimi so se na nekoliko krajši progi merile tudi ženske, zelo solidni uvrstitvi sta zabeležili Urša Pintar in Pogačarjeva izbranka Urška Žigart, prva je bila z zaostankom 33 sekund za zmagovalko Eliso Longo Borghini 11., druga pa je bila šest sekund počasnejša in se je uvrstila mesto za reprezentančno kolegico.

Tjaša Sušnik (BTC City Ljubljana Scott) je bila 41., njene moštvene kolegice Nika Bobnar, Erika Jesenko in Ana Ahačič pa so se uvrstile na 62., 71. in 108. mesto.

Komentari

Vaš komentar