Pogačarjev šef sporoča Vingegaardu: Vidimo se na Touru

Kolesarstvo 2. Maj 202410:00 0 komentarjev
Pogačar Vingegaard
Foto: Profimedia

Medtem ko se Tadej Pogačar pripravlja na sobotni začetek dirke po Italiji, pa v njegovem moštvu že pogledujejo tudi proti dirki po Franciji. Vodja emiratov Joxean Fernandez Matxin si tam želi videti tudi Jonasa Vingegaarda.

Kolesarski navijači so si v sezoni 2024 na dirki po Franciji obetali veliki četveroboj med Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem, Remcom Evenepoelom in Jonasom Vingegaardom. A zadnji, zmagovalec Toura v zadnjih dveh letih, še naprej okreva po hudem padcu na dirki po Baskiji. Njegov nastop na francoski pentlji pa je pod velikim vprašajem.

“Želim si, da pride. To bi bil najlepše za vse. Če na dirki tekmuje zmagovalec zadnjih dveh izvedb, je rivalstvo neizpodbitno. Ko sem bil v bolnišnici zaradi naših kolesarjev, sem šel tudi do Jonasa. Sporočil sem mu, da upam in pričakujem, da se vidimo na Touru,” je za španski As dejal direktor ekipe UAE Emirates Joxean Fernandez Matxin.

Čeprav je danski šampion lani in predlani na Touru dobil dvoboj s Pogačarjem, pa je to v takšnih trenutkih po besedah Matxina nepomembno. “Ideja je, da čeprav smo športni tekmeci, moramo v težkih časih držati skupaj. Nikoli si ne želimo padca kogarkoli in videti padec, kot je bil v Baskiji, je bilo neprijetno za vse.”

Joxean Matxin Fernandez
Foto: Profimedia

Vingegaard je bolnišnico v Vitorii Gasteiz zapustil 16. aprila, od takrat pa ni nobene novice o stanju njegovega okrevanja. Pogačarja pa v soboto čaka začetek debitantskega nastopa na Giru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!