Skrhani odnosi v Rogličevi ekipi: Ne morem opisati jeze

Kolesarstvo 30. Apr 202410:49 1 komentar
Emanuel Buchmann
Emanuel Buchmann. Foto: Profimedia

Moštvo Bora-Hansgrohe, za katero od te sezone dirka tudi slovenski as Primož Roglič, v dnevih pred dirko po Italiji tarejo skrhani odnosi znotraj moštva.

Sobotni start dirke po Italiji je pred vrati.

Prva tritedenska dirka sezone se 4. maja začenja v Torinu, najboljša moštva sveta pa zaključujejo sezname kolesarjev, ki bodo tekmovali na rožnati pentlji.

Prvi favorit dirke je brez kančka dvoma Slovenec Tadej Pogačar, svoje načrte pa ima v Italiji tudi nemška ekipa Bora-Hansgrohe, ki jo je to sezono okrepil Primož Roglič. Zasavec sicer letos na Giru ne bo branil lanskega zmagoslavja v dresu Jumbo Visme, njegov veliki cilj sezone je dirka po Franciji. Mesto kapetana bavarskega moštva je tako zaupano Kolumbijcu Daniju Martinezu, ki je k Boru poleti prestopil iz Ineosa.

Dani Martinez
Dani Martinez bo kapetan Bore na dirki po Italiji. Foto: Profimedia

Buchmann jezo delil s sledilci na Instagramu

Nemci so pred dirko po Italiji, ki jo je v njihovih barvah leta 2022 dobil Jai Hindley, napovedali, da je njihov cilj boj za uvrstitev med pet najboljših v končnem seštevku, vanj pa vstopajo brez Emanuela Buchmanna, ki je svojo celotno kariero zaščitni znak bavarske ekipe.

Aktualni nemški državni prvak odločitve, da zanj ni mesta na Giru, niti približno ni sprejel z navdušenjem. Še več, svoje razočaranje je javno delil z objavo na družbenem omrežju Instagram.

“Ne morem opisati svojega razočaranja in jeze, ker nisem v ekipi za dirko po Italiji. Celotno leto je bilo podrejeno mojemu nastopu na Giru, Bora-Hansgrohe mi je celo obljubila sokapetanstvo v boju za skupni seštevek. Treningi so bili uspešni, sem v dobri formi. Zadnje tri tedne sem se v Teideju pripravljal na dirko, toda 16 dni pred njo sem izvedel, da ne bom v ekipi,” je Pandorino skrinjico vlog v ekipi, ki so od prihoda Primoža Rogliča pričakovano premešane, odprl Nemec.

Dirka po Italiji se začne v soboto, 4. maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje