Pogi na vrhu tudi med zaslužkarji

Drugi športi 18. Avg 202118:29
Tadej Pogačar Foto: Guliverimage

Dvakratni zmagovalec koledarske dirke po Franciji, Tadej Pogačar, je najbolje plačan kolesar na svetu. Spletna stran cyclingnews.com, ki se sklicuje na italijanski časnik Gazzetta dello Sport, poroča, da bo dvakratni zmagovalec dirke po Franciji z novo pogodbo pri UAE Emirates prejel po šest milijonov evrov.

Doslej naj bi bil najbolje plačan kolesar trikratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan, ta je za naslednji dve leti podpisal pogodbo z Team TotalEnergies do leta 2023, po poročanju časnika L’Equipe prejel pa je vreden pet milijonov evrov na leto, pri Bora Hansgrohe pa pred tem pa 5,5 milijona evrov. Štirikratni zmagovalec Toura Britanec Chris Froome (Israel Start-Up Nation) naj bi prejemal po 4,5 milijona.

Pogačar je v letu 2021 zabeležil 12 zmag, dobil je tri etape na Touru, kjer je ob skupni zmagi osvojil tudi majici za najboljšega gorskega kolesarja in z 22 leti tudi za najboljšega mladega kolesarja. Pred tem je dobil UAE Tour, dirko Tirreno-Adriatico in dirko po Sloveniji, legendarna pa je njegova zmaga nad Francozom Julianom Alaphilippom na dirki Liege-Bastogne-Liege. Temu je dodal še olimpijski bron na cestni dirki v Tokiu.

Po poročanju portala cyclingnews.com se bo Pogačar na kolo vrnil konec meseca, ko ga čaka dirka v Franciji (Bretagne Classic-Ouest), nato pa naj bi 12. septembra v Trentinu nastopil tudi na evropskem prvenstvu in konec septembra na svetovnem prvenstvu v Flandriji. Sezono naj bi sklenil na dirki po Lombardiji v oktobru.

Komentari

Vaš komentar