‘Pozabil’ skrčiti roko, Jakobsen preprečil najhujše (VIDEO)

Kolesarstvo 30. Jan 202317:38
Foto: Guliverimage

Zadnjo, sedmo etapo kolesarke dirke po San Juanu v Argentini, je zaznamovala neumnost navijača, ki si je sprinterski zaključek ogledal od blizu. Najbolj napete trenutke je želel ovekovečiti s fotografijami, a je 'pozabil' v pravem trenutku umakniti roko z mobilnim telefonom. Trčenje je bilo neizbežno.

V najbolj neljubi situaciji se je znašel nizozemski kolesar Fabio Jakobsen. Član moštva Soudal-QuickStep je bil v boju za sprintersko zmago na zadnji etapi dirke po mestu na zahodu Argentine. Namesto da bi se lahko v zaključku povsem posvetil borbi s poznejšim zmagovalcem Samom Welsfordom (Jakobsen je končal kot drugi), je bil primoran preprečiti katastrofo po neumnosti gledalca ob progi.

Ta je skušal do zadnjega trenutka s telefonom fotografirati ali posneti zaključek preizkušnje, očitno pa ga je hitrost sprinterskega vlaka presenetila in trk je bil neizbežen. Jakobsen je z obrazom zadel v njegovo roko, mobilni telefon pa je tako kot Jakobsonova očala odneslo po tleh.

Na veliko srečo gledalca in kolesarjev je Nizozemec obdržal nadzor nad kolesom, odnesel pa jo je le s prasko na desnem licu. Vseeno je 26-letnik podoživel nesrečo izpred dobrih dveh let, ko je v podobnem zaključku na dirki po Poljski vanj trčil rojak Dylan Groenewegen, Jakobsen pa je bil po trku z ogrado in grdem padcu nekaj časa celo v komi in življenjski nevarnosti. Po številnih operacijah na spodnjem delu obraza se je lani uspešno vrnil v karavano, na dirki po Franciji pa je dobil drugo etapo.

“Mislil sem, da bo Nizzolo zapeljal bolj levo. Moral bi vedeti, zapeljal sem preveč blizu ograje. Nekdo se je stegnil s telefonom. Verjetno je veliko ljudi spomnilo na nesrečo na Poljskem. Delno je bila moja krivda, a bil je prostor za kolo. Nisem videl roke. Imam manjšo ureznino, obraz je malce zatečen. A vse skupaj bi se lahko končalo veliko slabše. Na srečo se je vse v redu izšlo,” je po podoživitvi groze dejal Jakobsen.

Jakobsen jo je na veliko srečo odnesel le s prasko na desnem licu. Foto: Guliverimage

Po poročanju belgijskega portala Sporza je dogodek pod drobnogled vzela tudi argentinska policija, ki je neprevidnega navijača pridržala.

Na dirki po San Juanu je zmago na koncu sicer slavil Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Medellin-EPM), ki je za 30 sekund premagal Italijana Filippa Ganno (Ineos).

Komentari

Vaš komentar