Olajšanje v Stožicah: NZS umaknila kazen Olimpiji

Nogomet 30. Jan 202315:1310 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Sage je očitno konec. NK Olimpija Ljubljana je poplačala zaostale obveznosti in po naših informacijah s strani NZS danes prejela odločbo, da lahko znova registrira nove nogometaše. Že v tem tednu bodo tako Ivan Posavec, Admir Bristrić in Anes Krdžalić dobili zeleno luč za nastope v prvi ligi.

28. oktobra je Nogometna zveza Slovenije Olimpiji zaradi neplačanih obveznosti do nekdanjih nogometašev prepovedala registracijo novih nogometašev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Kot smo poročali že pred novim letom, so zmaji večino kazni poravnali že v decembru, a ostalo je še nekaj obveznosti, ki so se nato znova nakopičile, ko je Olimpija v januarji dobila še dve (manjši) kazni NZS.

A zdaj so dolgovi preteklost, po naših informacijah tako iz tabora zeleno-belih kot virov blizu NZS, so zeleno-beli v zaključku prejšnjega tedna poravnali zapadle obveznosti, ki so bile predmet kazni krovne nogometne organizacije. V naslednjih dneh bodo tako Ivan Posavec, Admir Bristrić in Anes Krdžalić registrirani kot okrepitve vodilne ekipe Prve lige Telemach, ki pa še išče dodatne okrepitve predvsem v konici napada.

Ko je govora o zimskih okrepitvah, Ljubljančani veliko pričakujejo predvsem od Ivana Posavca. Foto: Uroš Skaza

Trenutno olajšanje, a Olimpija še ni na zeleni veji

Olimpija je s poplačilom približno 250.000 evrov dolgov do nekdanjih nogometašev rešila trenutno največji problem kluba in lahko torej registrira nove nogometaše. A to še ne pomeni, da so skrbi zmajev preteklost. Kmalu namreč pričakujemo razsodbo Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (CAS), ki bo odločilo, ali mora Olimpija svojemu nekdanjemu trenerju Savu Miloševiću in njegovemu strokovnemu štabu plačati več kot 400.000 evrov odpravnine ob prekinitvi pogodbe predlanskega oktobra.

Okno za registracijo novih okrepitev se v Sloveniji zapre 15. februarja.

V isti fazi je tudi primer Dina Skendra, ki je prav tako na Fifi že dosegel pravico in po naših informacijah od Olimpije zahteva 200.000 evrov. Tudi v tem primeru so se zmaji pritožili na CAS in dokončna odločitev se bo verjetno zavlekla vsaj v poletje. Potem pa je tu še vprašanje dolgov do Roberta Prosinečkega, s katerim je klub prav tako v sodnem postopku.

Dino Skender zahteva izplačilo pogodbe, ki so jo z njim v klubu predčasno prekinili.

In ne pozabimo, kmalu bo tu mesec maj in s tem licenciranje prvoligašev za prihodnjo sezono. Nogometaši Olimpije pa medtem še čakajo premije za nastope v Evropi in osvojeno pokalno lovoriko v sezoni 2020/2021. Če povzamemo, navijači Olimpije si lahko oddahnejo, a vodstvo kluba čaka še veliko dela, preden bodo poplačani vsi dolgovi iz preteklosti.

Komentari

Vaš komentar