Primož Roglič naj bi bil vprašljiv za Vuelto

Kolesarstvo 22. Jul 202221:40 > 22:37
Foto: AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

Čeprav ekipa Jumbo-Visma na dirki po Franciji trenutno prevladuje, pa nekoliko več skrbi povzroča zdravstveno stanje Primoža Rogliča. Kot so poročali v ESPN-ovi oddaji "Pot do Pariza", je slovenski kolesar poleg izpahnjene rame utrpel še zlom dveh vretenc. Posledično je vprašljiv njegov nastop na španski Vuelti, ki se bo začela 19. avgusta.

Rogla je padel na peti etapi dirke po Franciji, ko se je zapletel v balo zraven ceste in padel ter si izpahnil ramo. Slednjo si je kasneje ob trasi kar sam naravnal. Sprva naj bi bila to edina poškodba, sedaj pa na plano prihajajo informacije o dodatnih poškodbah.

V skupnem seštevku je izgubil možnosti za rumeno majico, zato se je odločil, da se bo podredil ekipi in pomagal Jonasu Vingegardu, ki ima zdaj že skoraj zagotovljen naslov zmagovalca. Po odličnem delu in še nekaj dneh na francoskih tleh je po skupni odločitvi z moštvom pred koncem drugega tedna zapustil ekipo.

Informacijo so razširili tudi nemški komentatorji na Eurosportu, čeprav je ekipa še ni uradno objavila. To je velik udarec za Rogliča, saj tudi če bi mu uspelo priti na Vuelto, trikratni zaporedni zmagovalec ne bi prišel v optimalnem stanju. Obenem je občudovanja vredno, da je kljub poškodbam ostal na dirki in nekaj časa pomagal svoji ekipi.

Nizozemsko moštvo za zdaj informacije ni potrdilo in bo z odločitvijo o statusu slovenskega kolesarja verjetno še nekaj časa počakalo.

Komentari

Vaš komentar