Primož Roglič odstopa od kolesarske dirke po Franciji

Kolesarstvo 17. Jul 20229:48 > 10:08 2 komentarja
Primož Roglič ima še naprej zdravstvene težave. FOTO: Guliverimages.

Slovenski kolesar in član moštva Jumbo Visma, Primož Roglič, danes ne bo štartal na 15. etapi kolesarske dirke po Franciji od Rodeza do Carcassonna (202,5 km).

“Ponosen sem na svoj prispevek k trenutnemu položaju, hkrati pa ekipi zaupam, da bo uresničila cilje, povezane z rumeno in zeleno majico. Hvala vsem za neizmerno podporo,” je pred 15. etapo Toura povedal Roglič.

Olimpijski zmagovalec s kronometra v Tokiu lani je navedel še razlog za umik z dirke: “Enostavno moram zaceliti vse poškodbe, ki so se nabrale, zato smo se v moštvu odločili, da me danes ne bo na štartu.” Roglič je imel tudi letos na največji dirki vseh dirk ogromno nesreče.

Že na peti etapi (6. julij) se je zapletel v balo zraven ceste in padel ter si izpahnil ramo. Slednjo si je kasneje ob trasi kar sam naravnal.

32-letni Zasavec tako že drugič v karieri predčasno končuje Tour de France, prvič se je za to odločil lani po 9. etapi. Njegov naslednji cilj je španska Vuelta, kjer bo nastopil med 19. avgustom in 11. septembrom.