Remco pozval Pogačarja: Nehaj že zmagovati

Kolesarstvo 18. Feb 202320:19 0 komentarjev
Foto: UAE Emirates

Tadej Pogačar je v sanjskem tednu. Potem ko je tik pred zdajci spremenil načrte za uvod v sezono, je tekmovalno leto začel v Španiji. In na klasiki Jaen Paraiso ter večdnevni dirki po Andaluziji v petih dneh dirkanja zbral že štiri zmage. Če ne bo presenečenja, bo v nedeljo slavil (vsaj) še eno.

Pred začetkom tekmovalnega leta 2023 je bilo nekaj ugibanj in govoric, kako bodo manjše želodčne težave konec januarja vplivale na dirkanje Tadeja Pogačarja v uvodnem mesecu. Šef njegove ekipe UAE Emirates Joxean Fernandez Matxin je trdil, da ne bodo. In še pred koncem prvega tedna lahko zatrdimo, da je imel Španec prav.

V petih dneh dirkanja v tem tednu je Slovenec v cilju kar štirikrat dvignil roke v zrak, nazadnje danes, ko je v kratkem ciljnem vzponu strl Enrica Masa. Edini dan, ko ni zmagal, pa je to uspelo njegovemu novemu moštvenemu kolegu Timu Wellensu. Pogačar je pred zadnjo etapo dirke po Andaluziji trdno v vodstvo (1:14 pred Mikelom Lando in 1:19 pred Santiago Buitragom) in le velika smola oziroma presenečenje bi lahko Slovencu vzela novo zmago na že zdaj obsežnem seznamu.

Na tem je po začetku pete sezone v profesionalni karieri že neverjetnih 50 dirk! V tem pogledu med Slovenci zaostaja le za Primožem Rogličem, a član Jumbo-Visme, ki je ravno danes hvalil svojega mlajšega rojaka, jih ima na svojem računu 65 pri starosti 33 let. Pogačar je star šele 24 let.

Kdaj prvič z Remcom?

Zmago je ‘Pogi’ proslavil tudi na Instagramovem profilu, kjer je objavil fotografijo iz cilja četrte etape, pod njo pa zapisal: “Zmaga številka 50. Ponosen sem, da mi je to uspelo tukaj s to ekipo. Bravo, fantje!”

Na zapis so se odzvali pri moštvu UAE Emirates, kjer so mu z ekipnega profila odgovorili: “50 doseženih. Gremo naprej skupaj”. Oglasil pa se je tudi belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenpoel, s katerim si lahko Pogačar v prihodnjih letih obeta številne spopade na najvišji ravni. Ne sicer še letos, saj bo kolesar ekipe Soudal Quick Stepa dirkal na Giru in ne na Touru. V šali je napisal: “Nehaj zmagovati, hvala,” in dodal številne emotikone. Pogačar pa mu je odpisal na kratko: “Zdaj si ti na vrsti.”

A kot že omenjeno, bo številka ena svetovnega kolesarstva novo zmago na svoj seznam najverjetneje dodal že jutri. Ko bo začel svoj pohod proti stotici.

Pogačar je za jubilejno petedesetico slavil 28 etapnih zmag, štirikrat je bil najhitrejši na kronometru, sedemkrat na enodnevnih dirkah, še enajstkrat pa je slavil v skupnem seštevku dirk.

Z rumeno je označena skupna zmaga na večdnevnih dirkah, z zeleno kronometrske zmage in z modro kolesarski spomeniki. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!