Richard Carapaz zapušča Ineos

Kolesarstvo 19. Avg 202216:48 > 17:37 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Ekvadorski kolesarski zvezdnik Richard Carapaz bo od prihodnjega leta dirkal za EF Education-EasyPost, je ekipa sporočila na spletni strani. Olimpijskega prvaka, ki je do zdaj vozil za Ineos, je z novim moštvom podpisal triletno pogodbo.

Carapaz velja za enega najboljših kolesarjev zadnjega obdobja. V karieri je osvojil dirko po Italiji leta 2019, ko je bil slovenski as Primož Roglič tretji. Letos je bil na Giru drugi. Tudi na dirki po Franciji in Španiji je stal na stopničkah, lani je bil tretji na Touru za Slovencem Tadejem Pogačarjem in Dancem Jonasom Vingegaardom, predlani pa je na Vuelti v tesnem obračunu zaostal le za Rogličem.

Lani je na olimpijskih igrah v Tokiu po samostojnem napadu v zaključku dirke slavil pred srebrnim Belgijcem Woutom Van Aertom in bronastim Pogačarjem.

V poklicni karieri, ki se je začela leta 2017, je aktualni ekvadorski državni prvak v vožnji na čas dobil 14 dirk. Med elito je poleg Ineosa (2020-2022) zastopal še barve Movistarja (2016-2019). Kariero je začel pri kolumbijski ekipi Strongman-Campagnolo Wilier.