Roglič le še korak od skupne zmage

Foto: profimedia

Avstralec Kaden Groves (Alpecin - Deceuninck) je zmagovalec šeste etape dirke po Kataloniji. Primož Roglič je zanesljivo ubranil vodstvo in ga le še jutrišnja etapa loči od skupne zmage.

Kljub temu, da se je končala v skupinskem sprintu, pa je bila etapa izjemno razburljiva že pred tem. Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) je na predzadnji etapi moral napasti. To je storil 27 kilometrov pred ciljem, ko je bil v ospredju osamljeni ubežnik Marc Soler (UAE Team Emirates). A Primož Roglič (Jumbo-Visma) je brez težav odgovoril, vodilna dvojica pa se je odpeljala tudi mimo Solerja in v vodstvo dirke.

A nato je sledilo taktiziranje Primoža Rogliča. Evenepoel je želel menjavo in napad na etapno zmago, Kisovčan pa ob prednosti v skupnem seštevku za to ni bil motiviran. 9 kilometrov pred ciljem sta se skoraj zaustavila, glavnina pa ju je ujela. 8 kilometrov pred ciljem je sledil nov napad Belgijca, ki je pobral tri bonifikacijske sekunde in s tem izničil enak dosežek Rogliča, ki mu je to uspelo 100 kilometrov pred tem.

Nato je sledila priprava na zaključni sprint. V njem je imel največ moči Avstralec Kaden Groves (Alpecin – Deceuninck), ki je osvojil tudi četrto etapo. Tako takrat kot tudi danes je drugo mesto zasedel Francoz Bryan Coquard (Cofidis). Tretje mesto je zasedel Nizozemec Ide Schelling (Bora – Hansgrohe). Tudi Evenepoel je v sprintu poizkusil z napadom, a na koncu zasedel peto mesto. Roglič je končal kot deveti.

Z Remcom ni nikoli dolgčas

“Dirkati proti Remcu ni nikoli dolgočasno. Pričakovali smo njegov napad, zaključek je bil pravi spektakel. Ostaja še en dan. Remco bo tudi jutri napadel, morali bomo biti pozorni,” je po etapi povedal Roglič.

V skupnem seštevku prednost Primoža Rogliča ostaja 10 sekund. Joao Almeida na tretjem mestu zaostaja za več kot minuto.

V šesti etapi je po padcu odstopil Kolumbijec Egan Bernal, ki je imel tako ali tako v skupnem seštevku velik zaostanek.

Jutri bo na sporedu zadnja etapa dirke. V Barceloni (136 km) kolesarje čaka krožna trasa s kratkimi vzponi na Montjuic. Nanj se bodo v zadnjih 45 km povzpeli šestkrat, skupaj pa v kratki etapi premagali 1765 višinskih metrov.

Results powered by FirstCycling.com