Primož Roglič zablestel v vsem svojem sijaju

Kolesarstvo 24. Mar 202317:00 > 17:20
Foto: profimedia

Primož Roglič je zmagovalec pete etape dirke po Kataloniji. Dobil je peklenski zaključek proti Remcu Evenepoelu in naredil velik korak proti skupni zmagi.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na zadnjem klancu na Lo Port (14,1 kilometrov dolg vzpon s povprečnim naklonom 8,2 odstotka) le sledil Remcu Evenepoelu (Soudal Quick-Step). V zadnjem kilometru je Belgijec, ki je kljub enakem času z Rogličem zasedal drugo mesto v skupnem seštevku, moral napasti. To je tudi storil, a prehitro. Roglič ga je brez težav ujel, v zadnjih metrih pa tudi pustil za sabo. Na cesti si je prikolesaril šest sekund prednosti.

Po težki etapi je Primož Roglič povedal: “Še vedno se vračam v pravo formo, že dolgo se nisem tako mučil na dirki. Sem izjemno vesel. Vedno bolje mi gre tudi na daljših klancih. Imel sem dobre noge. Bila je zabavna bitka.” Dodal je: “Zadnji dve etapi sta precej težki, predvsem nedeljska. Naredil bom vse, kar bom lahko.”

Tretje mesto je na koncu zasedel Joao Almeida (UAE Team Emirates), ki je tretji tudi v skupnem seštevku.

Ob tem si je 33-letni Kisovčan z zmago na kraljevski etapi letošnje dirke po Kataloniji ustvaril 10 sekund prednosti v skupnem seštevku pred obetavnim Belgijcem. Almeida zaostaja že za več kot minuto.

dirka po kataloniji
Profil 5. etape, foto: Volta Catalunya

V soboto bo na sporedu razgibana etapa od Martorella do Molins de Reija. Dolga bo 174,1 km.

Results powered by FirstCycling.com