Roglič ne zmore več, pred 9. etapo odstopil s Toura

Drugi športi 4. Jul 20219:35 > 10:452 komentarja
Primož Roglič po padcu na dirki po Franciji. Foto: Benoit Tessier - Reuters via Guliver

Slovenski kolesar Primož Roglič se je zaradi velikih težav, ki jih je imel po hudem padcu na tretji etapi, odločil za odstop z letošnje Dirke po Franciji. Pred Tourom je sodil v najožji krog favoritov za končno zmago, a mu je boj odnesla nesreča.

“Vsa ekipa je odločitev sprejela skupaj. Ni smiselno nadaljevati, glede na potek dirke. Poskušal se bom pobrati in osredotočiti na nove cilje. Takoj po padcu na tretji etapi, si nisem mislil, da bo to vodilo v odstop,” je pred nedeljsko etapo sporočil Primož Roglič.

S tem, ali je zmožen prikolesariti do Pariza, kamor bo karavana prišla 18. julija, se ni obremenjeval: “Nikoli se nisem ozrl tako daleč v prihodnost, ostal sem v trenutku in se prebijal iz dneva v dan. Po nekaj dneh sem videl, da sem brez možnosti in ni več smiselno nadaljevati.”

Roglič je padel deset kilometrov pred koncem tretje etape. V glavnini se je zapletel s Sonnyjem Colbrelijem in pristal na tleh. Bolečine je čutil predvsem v predelu hrbta oziroma trtice, odšel je tudi na slikanje v bolnišnico.

Kljub temu je najboljši kolesar Jumbo-Visme peto etapo Dirke po Franciji končal na visokem sedmem mestu. Za zmagovalcem Tadejem Pogačarjem je zaostal za 44 sekund.

Roglič na peti etapi. Foto: AP Photo/Daniel Cole

Preveč bolečine

Presenetil je še samega sebe: “Res je, a že takoj potem sem se znova počutil enako, kot dan prej. Slabo, s precej bolečine. Nekako sem se uspel gnati, iti čez sebe, a normalne etape so za moje telo trenutno prezahtevne, ne morem več dirkati.”

“Sem razočaran, nisem načrtoval, da se bo tako končalo, a moram to sprejeti. Sprejeti to odločitev, da je prava in se optimistično ozreti v prihodnost,” je besede slovenskega kolesarja s svetom delilo njegovo moštvo.

Slovenija tako na Touru ostaja z tremi kolesarji, Pogačarjem, ki je trenutno vodilni v skupni razvrstitvi, Matejem Mohoričem, junakom najdaljše etape na letošnji Dirki po Franciji in šprinterjem Luko Mezgecom.

Komentari

Vaš komentar