Roglič po padcu: Še vedno sem tukaj, tako da je v redu

Kolesarstvo 17. Maj 202321:04 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Primož Roglič je bil v enajsti etapi dirke po Italiji udeležen v padcu. Na zahtevnem in mokrem spustu je padlo več kolesarjev. Slovenski zvezdnik se je praktično takoj vrnil na kolo in v cilj prišel v času zmagovalca.

Primož Roglič je bil eden od mnogih kolesarjev, ki so 69 kilometrov pred ciljem padli.

Med njimi sta bila tudi vodilni Geraint Thomas in Tao Geoghegan Hart. Za Londončana se je Giro končal v tistem trenutku, medtem ko sta Thomas in Roglič uspela nadaljevati.

Slovenec je imel vidno odrgnino na levem kolku in raztrgane hlače, vendar je dirko končal v glavnini, ki je po še enem padcu v zadnjih treh kilometrih dobila enak čas kot zmagovalec etape Pascal Ackermann.

V skupnem seštevku Roglič ostaja drugi, le dve sekundi zaostaja za Thomasom, tretji je João Almeida, ki za Rogličem zaostaja 20 sekund.

Posledice padca bodo vidne v naslednjih dneh

“Kot vidite, še vedno se vidi nekaj mesa, sedaj grem pod prho in bomo videli,” je na kratko v cilju povedal Roglič.

“Še vedno sem tukaj, tako da je v redu,” je z mešanico pragmatizma in perspektive glede na boleč padec in poškodbe Geoghegana Harta dodal zasavski orel.

“Na prvi pogled se zdi, da se je končalo brez resnih posledic. Žalostno je, da je bil Primož danes vpleten v to nesrečo, vendar imamo srečo, da ni resno poškodovan,” je dejal Addy Engels, športni direktor ekipe Jumbo-Visma.

Padec v glavnini:

Takoj po cilju je nizozemski športni direktor razmišljal o enajsti etapi, ki se je nenadoma spremenila iz tipične sprinterse vožnje v dramatično etapo: “Na dan, ko misliš, da bo šlo gladko, je spet nastal kaos. Nenadoma se je zgodilo nekaj, kar bo imelo daljnosežne posledice. Na tem Giru kolesarji ves čas padajo, kar je povzročilo številne odstope. Delamo vse, kar je v naši moči, da bi ostali zdravi in celi, vendar smole ne moremo popolnoma nadzorovati. Današnji dogodki bodo zagotovo vplivali na preostanek Gira. Videli bomo, kako se bomo s tem spopadli.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!