Roglič v šali razkril edinstven načrt superiorne Jumbo-Visme

Kolesarstvo 23. Avg 202218:05
Primož Roglič. Foto: Guliverimage

Čakali smo dokaz in na četrti etapi Vuelte smo ga dobili. Primož Roglič je prvi favorit za zmago na letošnji Vuelti. Poškodba z Dirke po Franciji je očitno pozabljena, na zaključnem klancu današnjega dne je bil Zasavec znova premočan za konkurenco. Jumbo-Visma na začetku španske pentlje deluje nepremagljiva.

“Noro, zelo sem vesel. To je šele začetek Vuelte, a vedno pravim, da je bolje biti nekaj sekund spredaj kot nekaj sekund zadaj. Ves dan je šlo zelo hitro, potem pa še zaključni klanec … Začutil sem priložnost, da se borim za zmago. Imel sem dobre noge,” je takoj po etapni zmagi razmišljal slovenski kolesarski šampion, ki je v finišu brez večjih težav strl odpor trdoživega Danca Madsa Pedersena.

Rdeča majica nenehno menja lastnika, a ostaja v nizozemski ekipi

Dirka po Španiji se je za ekipo Jumbo-Visma začela naravnost sanjsko. Po zmagi na ekipnem kronometru je rdečo majico oblekel Robert Gesink, po drugi etapi jo je prevzel njegov ekipni kolega Mike Teunissen, danes jo je še tretji član “čebel” Italijan Edoardo Affini. Zdaj bo v majico vodilnega prvič letos oblečen trikratni zmagovalec španske pentlje Primož Roglič.

“Naš načrt je, da vsak dan zamenjamo lastnika rdeče majice. Danes sem bil na vrsti jaz, jutri pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,” je v šali izjemen začetek svoje ekipe na letošnji Dirki po Španiji pokomentiral serijski zmagovalec Vuelte.

Ekipa Jumbo-Visme uživa v vsakem novem dnevu

“Naša ekipa je zares odlična, sam pa se dobro počutim že od prvega dne. Imamo rdečo majico, nad tem se ne bom pritoževal. Gremo naprej, vsak dan bo pomemben. Ključno pa bo, da bomo rdečo na koncu nosili v Madridu. Vsi smo željni dobrih rezultatov, ekipa je zelo povezana. Te medsebojne menjave rdeče majice so še okrepile ekipni duh. Bomo videli, kdo jo bo nosil jutri,” je v smehu še dodal trikratni zmagovalec Dirke po Španiji.

Jutri Rogliča in konkurenco čaka nova zanimiva, zelo razgibana etapa, ki bo kolesarje znova odpeljala v Bilbao, eno izmed najbolj tradicionalnih mest Dirke po Španiji.

Foto: A.S.O.
Komentari

Vaš komentar