Vrnitev španskega kralja, Roglič znova v rdeči majici

Kolesarstvo 23. Avg 202217:25 1 komentar
Foto: AP Photo/Miguel Oses via Guliver

Kolesarska dirka po Španiji se je po dnevu premora nadaljevala s četrto etapo od Vitorie do Laguardie, dolgo 152,5 km. V zaključku je vso konkurenco strl Primož Roglič, ki je s tem tudi oblekel rdečo majico.

Razgibana četrta etapa je že pred začetkom obljubljala obračun nekaterih favoritov za skupno zmago, v ožji krog favoritov je spadal tudi Primož Roglič. V ospredju je večji del dneva preživela ubežna skupina, ki pa je bila pričakovano ujeta. 35 kilometrov do cilja je tako čelo dirke predstavljala glavnina, ekipa Jumbo-Visme je pripravila teren za slovenskega kolesarja.

Na zaključku zadnjega vzpona Puerto de Herrero je napadel Julian Alaphilippe, Roglič je sledil njegovemu napadu in na vrhu dobil tri bonifikacijske sekunde, nato pa je sledil dobrih deset kilometrov dolg spust.

Po spustu je sledil še zadnji nekategorizirani klanček. Zadnje tri kilometre so kolesarji odpeljali malce navzgor. Kolesarji so čakali do zadnjega trenutka, Roglič je zgolj sledil ostalim kolesarjem v zadnjih sto metrih pa se je s pospeševanjem odpeljal mimo Madsa Pedersena in zanesljivo prišel v cilj kot prvi.

To je deseta zmaga za slovenskega kolesarskega asa na španski La Vuelti, poleg tega pa je Roglič sedaj vnovič oblekel rdečo majico vodilnega na dirki, sedaj ima 13 sekund prednosti pred moštvenim kolegom Seppom Kussom.

Enric Mas in njegova ekipa Movistar, ki je prevladovala na začetku zadnjega vzpona, je končal na tretjem mestu.

Ker je Jumbo-Visma zmagala na uvodnem ekipnem kronometru, je bilo pričakovati, da bo Roglič postal naslednji član ekipe, ki bo oblekel rdečo majico. Večina tekmovalcev za skupno zmago je končala z enakim časom, Roglič pa si je privozil 13 bonifikacijskih sekund – 10 za etapno zmago in tri na vzponu Puerto de Herrera.

Izidi, 4. etapa (Vitoria-Gasteiz – Laguardia, 152,5 km):
1. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) 3:31:05
2. Mads Pedersen (Dan/Trek-Segafredo)
3. Enric Mas (Špa/Movistar)
4. Quentin Pacher (Fra/Groupama FDJ)
5. Pavel Sivakov (Fra/Ineos Grenadiers)
6. Ben O’Connor (Avs/AG2R)
7. Ethan Hayter (VBr/Ineos Grenadiers)
8. Remco Evenepoel (Bel/Quick-Step)
9. Wilco Kelderman (Niz/Bora-Hansgrohe)
10. Jay Hindley (Avs/Bora-Hansgrohe ) vsi isti čas

55. Jan Polanc (Slo/UAE Team Emirates) + 0:35

Profil četrte etape:

Foto: A.S.O.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje