Še ena izjemna zmaga neponovljivega Primoža Rogliča

Kolesarstvo 6. Okt 202116:42 > 07. Okt 2021 6:38 8 komentarjev
Foto: Guliverimage

Vsem uspehom v zadnjih letih je Primož Roglič dodal še zmago na najstarejši kolesarski dirki na svetu. Zasavski orel je tokrat konkurenco pokoril na enodnevni klasiki Milano-Torino in napovedal, da je glavni favorit tudi pred sobotnim spektaklom po Lombardiji. Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnil borbeni Tadej Pogačar.

Prvi odločilen trenutek dirke se je zgodil že približno 50 kilometrov pred ciljem, ko je vedno izjemno močni ekipi Ineos Grenadiersa tudi s pomočjo vetra ušla skupina kolesarjev, sestavljena iz številnih glavnih favoritov za zmago na enodnevni dirki med Milanom in Torinom. Največja imena svetovnega kolesarstva so se prvič med seboj udarila na prvem vzponu na Supergo, slovitim hribom nad Torinom. Prvi je bil na vrhu Mauri Vansevenant (Quick Step), a sledil je še spust v dolino in ponoven vzpon na Supergo.

Napad Vansevenanta je bil zaključen sredi končnega vzpona. Favoriti, na čelu z Julianom Alaphilippejem, so začeli odpadati, čelo dirke je prevzel Adam Yates, z navijanjem tempa se je otresel Tadeja Pogačarja, ne pa tudi Primoža Rogliča. Slovenski šampion je z vztrajnostjo Britanca spravljal ob živce, 300 metrov pred ciljem pa z odločilnim napadom prišel do nove zmage. Yates je samo odkimal in Slovenec se je lahko začel veseliti jubilejne 60. zmage med svetovno kolesarsko elito.

Primož Roglič in … daleč nikogar. Izjemno! Foto: Guliverimage

Rezultat je odličen. Seveda sem navdušen nad svojo predstavo in predstavo celotne ekipe. Danes smo resnično nadzorovali dirko. Lepo je bilo znova tekmovati z velikimi imeni tega športa. Zdaj se želim nekoliko spočiti, nato pa bo razmišljal o soboti, ko bo na sporedu najpomembnejša dirka tega tedna,” je takoj po prihodu v cilj razmišljal Primož Roglič.

Tretji slovenski predstavnik Jan Polanc je zasedel 52. mesto, zaostal je štiri minute in 58 sekund.

Svetovno kolesarsko elito v soboto čaka še enodnevna klasika po Lombardiji. To bo tudi zaključek sezone za najboljše kolesarje sveta, znova tudi s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje