Protestniki z baklami zaustavili Pogačarja in druščino

Kolesarstvo 12. Jul 202216:29 > 17:16 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Na deseti etapi Dirke po Franciji je za nevšečnost poskrbela skupina sedmih protestnikov, ki je 36 kilometrov od cilja v Megevu zasedla cesto, prižgala bakle in tako poskrbela za prekinitev.

Skupina je cesto zasedla tik za vasico Magland. Čeprav je sedmerica v sedečem položaju okupirala skoraj celotno širino cestišča, je vodilni in osamljeni ubežnik Alberto Bettiol (EF Education–EasyPost) zapeljal skozi dimno zaveso in nadaljeval z vožnjo, a ga je vodstvo dirke že kmalu zaustavilo.

Na drugi strani zapore protestnikov so nato zaustavili še skupino 24 ubežnikov, ki je bila v trenutku prekinitve približno 30 sekund za Italijanom in glavnino, ki je zaostajala velikih sedem minut.

Uporabljen solzivec

Prekinitev je trajala deset minut, dirka pa se je nadaljevala z enakimi razmerji kot pred zaustavitvijo. Protestnike je odstranila francoska policija, ki je pri tem uporabila tudi solzivec.

Kot poroča Cycling Weekly, gre za okoljevarstvene protestnike, ki naj bi pripadali skupini Dernière Rènovation. Ta se močno zavzema za drastično zmanjšanje škodljivih izpustov v Franciji.

Omenjena organizacija je v zadnjem obdobju poskrbela za več incidentov. Pred dobrim tednom so v prvem krogu Velike nagrade Velike Britanije pritekli na stezo v Silverstonu, a je najhujše preprečila prekinitev dirke, ki jo je povzročila huda nesreča v uvodnem zavoju po startu. Prav tako so za nevšečnosti poskrbeli z akcijo na Odprtem prvenstvu Francije v tenisu na začetku junija.

10. etapa Dirke po Franciji

Po dnevu premora se kolesarji merijo na eni najkrajših etap letošnjega Toura. Pot jih vodi od Morzine Les Portes du Soleil do Megeveja (148,5 km). Gre za alpsko uverturo pred sredinim in četrtkovim ognjemetom v najvišjem gorovju v Evropi. Dogajanje na torkovi etapi lahko spremljate tukaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!