Slabe novice iz Španije, za Primoža Rogliča je Vuelte konec

Kolesarstvo 7. Sep 20229:53
Delite:
Foto: Guliverimages

Na španski Vuelti se je pred 17. etapo uresničil črn scenarij za slovenske navijače. Primož Roglič zaradi posledic včerajšnjega padca ne bo nadaljeval Dirke po Španiji.

“Zaradi posledic včerajšnjega padca Primož Roglič žal ne bo startal na današnji 17. etapi. Čim hitrejše okrevanje, šampion! Hvala za čudovite trenutke na letošnji Vuelti. Imel si ambiciozne načrte za zadnje dni, a žal ti ni bilo usojeno,” se na Twitterju glasi sporočilo Rogličeve ekipe Jumbo-Visma.

Potem ko je včeraj slovenski šampion sijajno napadel v zaključku 16. etape, je v ciljnem sprintu v Sevilli grdo padel in se obtolčen in okrvavljen le s težavo prebil do cilja. Iz njegove ekipe že včeraj niso prihajale nič kaj spodbudne novice o njegovi poškodbi, danes pa je postalo jasno, da po Tour de Francu Roglič predčasno končuje še svojo drugo tritedensko dirko v tej sezoni.

Darilo z neba za Remca Evenepoela

V zadnjih dneh je šlo sicer Zasavcu na Vuelti odlično, iz etape v etapo je zmanjševal prednost vodilnega v skupnem seštevku Remca Evenepoela, ki mu je tudi včeraj ukradel še dodatnih osem sekund. A žal zaman. Po odstopu Rogliča Belgijčev edini resni konkurent za skupno zmago tako ostaja domačin Enric Mas. Danes bo sicer na sporedu razgibana etapa od Aracene do zaključnega vzpona na samostan Tentudio (162,3 km). 

Ko bo znano, kako huda je poškodba Rogliča, bo jasno več tudi o njegovih načrtih za nadaljevanje sezone. Pred kolesarji najvišjega kakovostnega razreda so še jesenske klasike, za zaključek sezone pa še svetovno prvenstvo v Avstraliji.

 

Komentari

Vaš komentar