Iz tabora Jumbo-Visme: Roglič je več kot očitno poškodovan

Kolesarstvo 6. Sep 202220:144 komentarji
Delite:
Foto: guliverimage

Primož Roglič je na 16. etapi Vuelte s pogumnim napadom pokazal, da še ni rekel zadnje, a veliko skrbi je povzročil padec na ciljni ravnini. 32-letnik je okrvavljen prečkal ciljno črto.

Roglič je vseeno pridobil osem sekund v primerjavi z vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom, njegov zaostanek zdaj znaša 1:26. A za to je plačal visoko ceno. Po poročanju Eurosporta in portala GCN je Roglič že obiskal zdravnika. Odnesel naj bi jo brez zlomov, a s številnimi odrgninami na komolcu, boku, kolenu in v predelu reber na desni strani telesa.

Eden izmed športnih direktorjev Jumbo-Visme Addy Engels je po etapi pokomentiral dogajanje v razburljivem zaključku: “Zaključek etape je bil res bizaren. Naš načrt je bil poizkusiti z napadom in pridobiti nekaj časa v skupnem seštevku. Zaključek trase je Rogliču ustrezal, plan se nam je dobro obnesel. Kar se je zgodilo kasneje, nas je presenetilo. Nismo videli padca, zato smo mislili, da je pač končal etapo v prvi skupini.”

Engels je dodal: “V zadnjih sto metrih je šlo vse narobe. Primož je vseeno pridobil osem sekund. A zdaj moramo videti, kako hude so njegove poškodbe. Več kot očitno je poškodovan. Videli bomo, kako bo jutri. Poškodbe izgledajo hujše od pridobljenih osmih sekund.”

Podrobnosti o resnosti poškodbe Primoža Rogliča še niso znano. Več o stanju trikratnega zmagovalca Vuelte bomo vedeli že jutri, ko kolesarje čaka razgibana 162-kilometrska preizkušnja.

Komentari

Vaš komentar