Svetovno prvenstvo in Lombardija za pester zaključek sezone

Kolesarstvo 13. Sep 20229:25 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Kolesarska sezona počasi prihaja h koncu, vseeno pa sta pred nami še (vsaj) dva izmed vrhuncev sezone: svetovno prvenstvo in Dirka po Lombardiji.

Slovenska reprezentanca je predstavila ekipo, ki se bo od 18. do 25. septembra v Avstraliji borila za mavrično majico svetovnega prvaka.

Med člani je prvo ime seveda Tadej Pogačar. Družbo mu bodo delali Jan Tratnik, Domen Novak, Jan Polanc, Jaka Primožič in David Per. V Avstralijo potujejo tudi Eugenia Bujak, Urška Pintar, Špela Kern in Urška Žigart.

Med mlajšimi člani Slovenija stavi na Matevža Govekarja, Boštjana Murna, Anžeta Skoka in Mihaela Štajnarja. V konkurenci junior pa bodo tekmovali Žak Eržen, Natan Gregorčič in Aljaž Turk.

Spored na svetovnem prvenstvu:

18. september: Svetovno prvenstvo – kronometer za moške in ženske
24. september: Svetovno prvenstvo – cestna dirka (ženske)
25. september: Svetovno prvenstvo – cestna dirka

Svetovno prvenstvo ni edini vrhunec jesenskega dela kolesarske sezone, ki bo postregla še s številnimi belgijskimi in italijanskimi enodnevnimi klasikami. 14. septembra bo na sporedu Velika nagrada Valonije,  v začetku oktobra pa številne italijanske enodnevne dirke: med drugim Giro dell’Emilia (lani je zmagal Primož Roglič), Coppa Bernocchi in Tre Valli Varesine.

8. oktobra sledi še zadnje veliko dejanje sezone: Dirka po Lombardiji. Spomenik, ki ga je lani osvojil Tadej Pogačar. 23-letnik bo tudi letos med prvimi favoriti. Klasika odpadlega listja je zadnja pomembna preizkušnja na WorldTour koledarju, nato kolesarje čaka zaslužen počitek po koncu dolge in naporne sezone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!