Zdravstvene težave ne bodo vplivale na Pogačarjevo sezono

Kolesarstvo 3. Feb 20239:25
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar se je v minulih dneh ubadal s trebušnimi težavami, kar je za kolesarski portal cyclingnews.com ob dirki po Valenciji, kjer slovenski zvezdnik sicer ne nastopa, potrdil športni direktor UAE Team Emirates Joxean Fernandez Matxin. "Toda to ne bo vplivalo na začetek Pogačarjeve sezone," je še zatrdil Španec.

V svetovnih medijih, predvsem italijanskih, so se v zadnjih dneh pojavile informacije, da dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar zaradi bolezni ne trenira. Iz trenažnega procesa naj bi bil odsoten več kot dni.

Ob dirki po Valenciji, kjer barve emiratov od Slovencev zastopa Domen Novak (v zelo zvezdniški družbi Mikkela Bjerga, Rafala Majke, Brandona McNultyja …), je govorice za kolesarski portal cyclingnews.com pokomentiral športni direktor UAE Emirates Joxean Fernandez Matxin.

“Tadej je imel nekaj trebušnih težav (gastroenteritis, op. p.), a nič drugega kot to. Spustil je nekaj dni treningov, ki jasno po vrnitvi niso bili tako kakovostni, kot bi bili drugače, saj se je prihajal k sebi. A to ne bo vplivalo na to, kjer bo Pogačar začel sezono,” je dejal Španec.

Konec zimskega ‘spanca’ v Španiji?

Še vedno ni povsem jasno, kdaj in kje bo številka ena svetovnega kolesarstva začel tekmovalno leto 2023. Najpogosteje se omenja klasiko Jaen v Španiji, ki bo na sporedu 13. februarja, a Matxin teh informacij ni želel potrditi.

“Program za celotno leto je bil sprejet že oktobra. A ekipa bo nastope na dirkah sporočala sproti. Na splošno je ideja, da gradimo formo do dirk v Ardenih, nato pa si vzamemo premor in se pripravimo na dirko po Franciji. Karkoli se zgodi, pa je karakter Tadeja in ekipe tak, da kjerkoli nastopi, želimo biti konkurenčni.”

Tadej Pogačar UAE Emirates 2023
Pogačar z ekipo na pripravah v Španiji. Foto: UAE Team Emirates

Jasno pa je, da bo Pogačar nastopil na dirki po Združenih arabskih emiratih, kjer bo na domačih tleh svojega delodajalca branil lansko in predlansko skupno zmago. Sedemdnevna preizkušnja, ki bo na sporedu od 20. do 27. februarja, je odkrito eden od ciljev moštva.

“Poglejte samo imena, s katerimi bomo nastopali. To je za nas mini Tour de France. Na splošno pa sledimo ideji, da imamo na katerikoli dirki – ni pomembno, katere kategorije je – vsaj enega ali dva kolesarja v formi. Tako smo imeli na Mallorci Tima Wellensa in Brandona McNultyja, na dirki po Savdski Arabiji pa Felixa Grossschartnerja in Davideja Formola …,” je še dodal Matxin.

Komentari

Vaš komentar