Težavam ekipe Tadeja Pogačarja ni videti konca

Kolesarstvo 14. Jul 202216:13 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes via Guliver

Težavam kolesarske ekipe UAE Team Emirates, za katero vozi tudi slovenski as Tadej Pogačar, na dirki po Franciji ni videti konca. Potem ko sta morala dirko zaradi okužbe z novim koronavirusom zapustiti dva kolesarja, je zdaj enaka usoda doletela tudi športnega šefa ekipe, Španca Joxeana "Matxina" Fernandeza.

Španski funkcionar je objavo delil na družbenih omrežjih in se takoj odstranil od ekipe, ki s šestimi kolesarji nadaljuje Tour.

Najprej so emirati ostali brez Norvežana Vegarda Stakeja Laengena, nato je pozitivni test dirko odnesel tudi Novozelandcu Georgeu Bennettu, obenem pa je bil pozitiven tudi Poljak Rafal Majka.

Slednjemu so nato pristojni zdravniki vendarle dovolili nadaljevati preizkušnjo, potem ko zaradi nizke stopnje kužnosti ni več predstavljal nevarnosti za širjenje virusa.

Pogačar po krizi v 11. etapi v skupnem seštevku zaostaja za Dancem Jonasom Vingegaardom in Francozom Romainom Bardetom. Danes se kolesarji merijo na novi zahtevni etapi v Alpah od Briancona do mitskega Alpe d’Hueza.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!