Tadej Pogačar le še nekaj sekund za Vingegaardom

Kolesarstvo 14. Jul 202317:10 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: profimedia

Poljak Michal Kwiatkowski je zmagovalec 13. etape dirke po Franciji. Tadej Pogačar je v zadnjem kilometru na vzponu na Grand Colombier napadel in osvojil tretje mesto ter odščipnil nove sekunde Jonasu Vingegaardu. Prednost Danca zdaj znaša le še 9 sekund.

Tadej Pogačar zdaj za Dancem v skupnem seštevku zaostaja le še za devet sekund. Tokrat ga je napadel v zadnjem kilometru. Vingegaard je Pogačarju uspel slediti, a nato izgubil stik s kolesom svojega rivala. 24-letni slovenski kolesar je v cilj prišel kot tretji, ob tem pa je pobral tudi štiri bonifikacijske sekunde. Le nekaj metrov pred njim je ciljno črto prečkal Maxim van Gils.

Slavil je Poljak Michal Kwiatkowski (Ineos), ki je britanski ekipi prikolesaril prvo etapno zmago na letošnjem Touru. Za nekdanjega svetovnega prvaka je to druga skupno na dirki po Franciji, najboljši je bil že na 18. etapi pred tremi leti.

Tistega leta je slovenski as Tadej Pogačar na Grand Colombier, kjer se je končala današnja etapa, ugnal vso konkurenco, tudi Primoža Rogliča, ki je lahko kot edini sledil svojemu rojaku.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Franciji, 13. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!