Pogačar se je pred petkovo etapo spomnil na Primoža Rogliča

Kolesarstvo 13. Jul 202318:43 0 komentarjev
Pogačar Roglič
Zaključek etape na Grand Colombier pred tremi leti. Foto: profimedia

Tadej Pogačar je pričakoval težko 12. etapo, takšno je tudi dobil. Vseeno na jutrišnjo, ko kolesarje čaka vzpon na Grand Colombier, odhaja izjemno optimističen.

Dvanajsto etapo letošnje dirke po Franciji je po velikem boju za vstop v beg dobil Španec Ion Izagirre (Cofidis). Glavnina je v cilj prišla več kot štiri minute za zmagovalcem, Tadej Pogačar pa je ob koncu celo preizkusil svoje sprinterske sposobnosti. Etapo je končal na 12. mestu, v glavnini ga je v sprintu ugnal le Belgijec Maxim Van Gils (Lotto Dstny).

“Etapa je bila približno taka kot dva dni nazaj, a sam sem imel veliko boljše noge. Ni bilo preveč stresno,” je za nacionalno televizijo povedal Pogačar. “Ritem je potem popustil, nekatere ekipe so sicer še poizkušale. Vseeno ni bilo lahko.”

Jutri kolesarje čaka izjemno težka preizkušnja s Pogačarju že znanim klancem. 24-letnik se je s Primožem Rogličem pred tremi leti na 15. etapi, ki se je končala prav na Grand Colombier, na vrhu vzpona pomerila za zmago. Osvojil jo je mlajši od slovenskih šampionov.

Roglič Pogačar
Vzpon na Colombier leta 2020. Foto: profimedia

“Upam, da bodo jutri tudi dobre noge. Klanec bi mi moral ustrezati, prevozil sem ga že tri leta nazaj. Spomnim se, da sva s Primožem sprintala na vrhu,” se je Pogačar spomnil dogodkov iz leta 2020, ko je etapo dobil. Dodal je: “Upam na podoben scenarij tudi jutri.”

Pogačar o letošnji dirki po Franciji:

“Letošnji Tour je res dober. Samo dve etapi sta bili lahki. Nisem bil presenečen nad današnjo etapo. Bili smo pripravljeni. Celotna ekipa se je počutila dobro.”

Pogačar o rumeni majici:

“Vsak dan, vsako minuto je moj cilj, da dobim rumeno majico. Vesel bom, če lahko jutri pridobim nekaj sekund v primerjavi z Vingegaardom. Če ne, bom poizkusil spet naslednjič”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!