Čez balanco: Vreme tokrat sodelovalo s kolesarji

Kolesarstvo 2. Jul 202220:00
Dirkanje se je na visečem mostu umirilo, pa čeprav se je prav tu pričakovalo največ akcije. Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliver

Izredno napeta druga etapa je prinesla spremembo na vrhu. Nosilec rumene majice je po novem Wout van Aert, ki je v sprintu osvojil drugo mesto, zmagal pa je Fabio Jakobsen. Preostalih sprememb v skupnem seštevku ni bilo, je pa Marko Kump v pogovoru za spletno stran dejal, da bi se lahko zadeve hitro odvile povsem drugače.

“Etapa je bila najbolj mirna etapa na mostu, predvsem zato, ker je bil veter v prsa. Če bi bil veter s strani, bi bile stvari zagotovo drugačne. Nato so nekako v ležernem ritmu peljali čez most do zaključnih kilometrov. Te padci, ki se dogajajo, so neka stalnica na Touru. Potekajo borbe za pozicijo pred mostom, nato so tu še ozke ceste, vsak si želi biti spredaj, da ne bi izgubljal pozicije po nepotrebnem. V zaključku so vsi željni zmage, vsi željni dobre pozicije in potem pride do padca. Na srečo danes padci, ki so se zgodili, vsaj tisti v zaključku, niso vplivali na generalno razvrstitev, ker so se padci zgodili znotraj zadnjih treh kilometrov. Je pa zagotovo vsak padec, ki ga doživiš, nek dodaten stres za telo, če se vse to začne v prvih dneh, pa to vsekakor ni dobro,” je Marko Kump komentiral zaključek današnje etape.

O vidikih in morebitnih presenečenjih za jutri pa dodaja: “Mislim, da ne (bo prišlo do presenečanja, op. p). Tour je vseeno Tour. Vsi kolesarji za generalno razvrstitev in kolesarji za etapne zmage so v pomembnih trenutkih 100-odstotno zbrani in si ne predstavljam nekega presenečenja. Je pa jutri nova izvrstna priložnost za sprinterje in verjamem, da bo precej podoben scenarij kot danes, torej, da se bodo za zmago borili isti kolesarji kot danes.”

Komentari

Vaš komentar