Trenutek, ko je Rogličeva ekipa izvedela, da je Primož zmagovalec Gira (VIDEO)

Kolesarstvo 27. Maj 202318:50 0 komentarjev
Primož Roglič
foto: Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič po prihodu v cilj 18,6 kilometra dolgega gorskega kronometra na Svete Višarje ni vedel, če bila njegova vožnja, ki jo je zapletla mehanska težava, dovolj, a nekaj minut kasneje se je v taboru Rogličeve Jumbo Visme začelo veliko slavje.

Kisovčan je odločilno etapo Gira, izjemno zahteven gorski kronometer, začel zelo odločno. Vodil je na vseh vmesnih časih, ekspresno je zamenjal tudi kolo, a ni veliko manjkalo, ko bi mu sanje odnesla mehanska težava. Na enem izmed težjih predelih kronometra je imel težave z verigo, izgubil dragocene sekunde, a tudi to na koncu ni zmotilo slovenskega asa, ki je na krilih slovenskih navijačev, ki so zavzeli Svete Višarje, grizel do cilja in si privozil neulovljivo prednost.

Trenutek, ko je vsem zastal dih:

Kamen od srca se mu je odvalil po prihodu v cilj do zdaj vodilnega Gerainta Thomasa, ki je povsem izmučen za Slovencem zaostal 40 sekund ter zapravil prednost 26 sekund prednosti. Roglič ima pred revialno nedeljsko etapo pred Britancem 14 naskoka.

Prihod v cilj Thomasa so z zanimanjem pospremili tudi v Rogličevi ekipi Jumbo Visma, ki so od navdušenja začeli slaviti veliko zmago.

Veliko veselje v taboru Jumbo Visma: