Trenutek, ko je Rogličevim navijačem zastalo srce (VIDEO)

Kolesarstvo 1. Apr 202416:04 0 komentarjev
Primož Roglič
Primož Roglič Foto: Zajem zaslona

Primož Roglič (BORA - hansgrohe) je na uvodnem dejanju dirke po Baskiji izjemno odpeljal 10 kilometrov dolg kronometer. Zmage mu ni preprečila niti napaka, ko je v zaključku vožnje na čas naredil napako in zapeljal v napačno ulico.

Primož Roglič je kljub opozorilom redarja, ki je mahal z malim loparčkom zapeljal mimo, a k sreči je hitro ugotovil, da je naredil napako. Nemudoma je polkrožno obrnil in se napotil proti cilju, a vseeno je na oko izgubil okoli 10 sekund, kar pomeni, da bi lahko bila zmaga Kisovčana na koncu še bolj prepričljiva.

“Super je biti tukaj, noge so bile očitno dobre, počutil sem se močno, na koncu sem naredil manjšo napako in jo popravil, na srečo je bilo to še vedno dovolj,” je po etapi za organizatorje dejal Roglič.

“Verjetno sem naredil preveč ogledov trase in vedno sem šel desno (na razcepu pred ciljem, op. p), zato sem šel na polno in sem zavil desno, potem pa sem se moral obrniti nazaj in iti čez ciljno črto,” je o napaki pred ciljem dodal 34-letni Slovenec.

Napaka Rogliča:

Roglič je 10 kilometrov dolgo traso prevozil v 12 minutah in 34 sekundah. Pred drugim Avstralcem Jayem Vinom je imel sedem sekund prednosti, deset pred Dancem Matthiasom Skjelmonsejem in 11 pred Remcom Evenepoelom, ki se je na ozkih ulicah znašel na zadnji plati, ter še štiri več pred nekdanjim klubskim kolegom Jonasom Vingegaardom.

Padec Evenepoela:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!