“Ujemi me, če me lahko.” Lestvica, na kateri je Pogačar precej pred Vingegaardom

Kolesarstvo 19. Jul 202312:39 0 komentarjev
Tadej Pogačar je na družabnih omrežjih precej bolj priljubljen kot Jonas Vingegaard. FOTO: Profimedia.

Preverili smo, kako je s kolesarji, ki nastopajo na letošnji dirki po Franciji, in njihovo priljubljenostjo na družabnih omrežjih. Kralj je slovenski as Tadej Pogačar.

Všečki in sledilci na družabnih omrežjih seveda niso edino merilo, a dodobra orišejo priljubljenost posameznikov med širšimi množicami. Preverili smo, kako je s tem med kolesarji, ki nastopajo na letošnjem Touru.

Osredotočili smo se predvsem na Instagram, ki je med športniki najbolj priljubljen, in tudi edino družabno omrežje, na katerem so prisotni skorajda vsi najboljši kolesarji na svetu. Na Twitterju, Facebooku, TikToku in drugje ni vseh.

Tadej Pogačar je letos prestopil velik mejnik

V tem pogledu je na vrhu priljubljenosti naš Tadej Pogačar, ki je prav v času letošnje dirke po Franciji na Instagramu prebil mejo enega milijona sledilcev na Instagramu. Trenutno je pri, tudi v svetovnem merilu, spoštovanja vredni številki 1,1 milijona sledilcev na tem omrežju.

Naš kolesarski šampion, ki lovi tretjo zmago na največji kolesarski dirki na svetu, a mu po torkovem kronometru ne kaže najbolje, je sicer prisoten tudi na Twitterju, kjer ima 225 tisoč sledilcev, Facebooku (36 tisoč) in kot eden redkih kolesarjev celo na TikToku. Na tem predvsem med mladimi zelo priljubljenem omrežju mu sledi več kot 61 tisoč ljudi.

Sledilci Tadeja Pogačarja na družabnih omrežjih:

Instagram: 1,1 milijona
Twitter: 225 tisoč
TikTok: 61 tisoč
Facebook: 36 tisoč

Jonas Vingegaard je šele na četrtem mestu

Danec Jonas Vingegaard, ki je na dobri poti, da v Franciji zmaga še drugič v nizu, ima precej manj sledilcev od Pogačarja. Na Instagramu skorajda polovico manj (581 tisoč), skoraj desetkrat manj pa na Twitterju (23 tisoč) in približno enako kot priljubljeni Pogi na Facebooku (31 tisoč), medtem ko ga na TikToku ne najdemo.

Ostanimo pri dirki po Franciji in Instagramu. Tam sta najbližja Pogačarjeva zasledovalca 61. v skupni razvrstitvi, Nizozemec Mathieu van der Poel, ki je pri milijonu sledilcev, in Wout van Aert s 955 tisoč sledilcev. Belgijec je trenutno sicer na 23. mestu v seštevku dozdajšnjih etap.

Na petem mestu je Nizozemec Dylan Groenewegen, ki je trenutno šele na 145. mestu dirke po Franciji. Ima le malo manj sledilcev kot njen trenutno glavni junak Vingegaard, in sicer 534 tisoč.

Preostali precej zaostajajo. Naslednja na lestvici sta junaka domačih kolesarskih navdušencev, Francoza Roain Bardet in Thibaut Pinot, ki imata na Instagramu 283 oziroma 271 tisoč sledilcev. Sedijo jima Avstralec Caleb Ewan, ki je že odstopil, s 181 tisoč sledilci, Belgijec Jasper Philipsen (157 tisoč) in Danec Mads Pedersen (153).

Med deseterico najboljših ni trenutno tretjeuvrščenega v skupnem seštevku, Pogačarjevega moštvenega kolega v ekipi UAE Emirates, Britanca Adama Yatesa, ki ima na Instagramu 127 tisoč sledilcev.

Dirka po Franciji 2023, število sledilcev na Instagramu:

1,1 milijona – Tadej Pogačar (Slovenija, UEA Emirates)
1 milijon – Mathieu van der Poel (Nizozemska, Alpecin-Deceuninck)
955 tisoč – Wout van Aert (Belgija, Jumbo Visma)
581 tisoč – Jonas Vingegaard (Danska, Jumbo-Visma)
534 tisoč – Dylan Groenewegen (Nizozemska, Jayco Alula)
283 tisoč – Roain Bardet (Francija, DSM Firmenich)
271 tisoč – Thibaut Pinot (Francija, Groupama-FDJ)
181 tisoč – Caleb Ewan (Avstralija, Loto Dstny)
157 tisoč – Jasper Philipsen (Belgija, Alpecin-Deceuninck)
153 tisoč – Mads Pedersen (Danska, Lidl-Trek)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!