Ukrajinec Padun z zmago na sedmi etapi do uspeha kariere

Kolesarstvo 5. Jun 202115:43
Mark Padun (Foto: Guliver Images)

Ukrajinec Mark Padun (Bahrain Victorious) je dobil sedmo etapo kolesarskega kriterija Dauphine. V cilju do smučišča La Plagne je ugnal Avstralca Richieja Porta (Ineos Grenadiers) in Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Astana-Premier Tech).

Porte je z zaostankom devetih sekund za današnjim zmagovalcem in drugim osvojenim mestom prevzel skupno vodstvo. Avstralec, lani tretjeuvrščeni na dirki po Francij, ima pred nedeljskim zaključkom kriterija 17 sekund prednosti pred Kazahstancem Aleksejem Lucenkom (Astana-Premier Tech), tretji pa je Valižan Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) z zaostankom 29 sekund.

Padun je bil najboljši izmed četverice, ki se je od glavnine odlepila dobrih osem kilometrov pred ciljem zaključnega vzpona na La Plagne. Napad je začel Porte, ki se je hitro znebil skupine z Lucenkom, le nekaj sto metrov kasneje pa je napadel še Ukrajinec in s seboj odpeljal na koncu šestouvrščenega Američana Seppa Kussa (Jumbo-Visma).

Na poti do največje etapne zmage v karieri, skupno pete, se je Američana znebil pet kilometrov pred koncem ciljnega vzpona in zanesljivo slavil.

Dirka se bo v nedeljo zaključila z novo gorsko etapo od La Lechere-Les-Bainsa do Les Getsa (147 km) s šestimi kategoriziranimi vzponi.

Komentari

Vaš komentar