Uranu ostalo največ moči, Evenepoel še dan bližje zmagi

Kolesarstvo 7. Sep 202217:18
Delite:
Foto: guliverimage

V zanimivem zaključku etape 17. etape, v katerem so se za etapno zmago pomerili ubežniki, je slavil Kolumbijec Rigoberto Uran. Primož Roglič je že pred etapo odstopil od dirke zaradi poškodb, ki jih je utrpel ob včerajšnjem padcu, rdečo majico pa je obdržal Remco Evenepoel.

Po odstopu Primoža Rogliča z letošnje Vuelte je pri slovenskih kolesarskih navijačih zazevala velika praznina, a Dirka po Španiji se nadaljuje. Izjemno zanimiva je bila tudi današnja 17. etapa.

Ubežna skupina je imela pred glavnino precejšnjo prednost okoli šestih minut, zato se je hitro videlo, da se bodo za etapno zmago pomerili ubežniki.

Dolgo je najbolje kazalo Američanu Lawsonu Craddocku (Team BikeExchange), ki je napadel in si privozil nekaj sekund prednosti. To je dolgo časa držal, a ostali kolesarji v begu so imeli drugačne načrte.

Za etapno zmago so se na koncu pomerili Kolumbijec Rigoberto Uran, Francoz Quentin Pacher in Španec Jesus Herrada. Kolumbijec je bil v zaključnem sprintu najmočnejši, veselil se je svoje prve etapne zmage na Vuelti in dopolnil trojček zmag na vseh treh tritedenskih dirkah. Po Touru leta 2017 je to njegova prva tovrstna etapna zmaga.

Med favoriti v generalni razvrstitvi večjih sprememb ni bilo. Prva dva v skupnem seštevku Remco Evenepoel in Enric Mas sta se v cilj pripeljala skupaj, prednost Belgijca še vedno znaša dobri dve minuti. 9 sekund je pridobil Portugalec Joao Almeida, a v skupnem seštevku zaostaja skoraj sedem minut.

Jan Polanc je po odstopu Rogliča edini Slovenec, ki ostaja na Vuelti. Etapo je končal na 24. mestu z zaostankom 6:23, napredoval pa je na 12. mesto v seštevku za rdečo majico.

Skupni vrstni red po 17. etapi:

1. Remco Evenepoel (Bel/Quick-Step Alpha Vinyl) 65:14:05

2. Enric Mas (Špa/Movistar) 2:01

3. Juan Ayuso (Špa/UAE Emirates) 4:51

4. Carlos Rodriguez (Špa/Ineos Grenadiers) 5:20

5. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) 5:33

6. Joao Almeida (Por/UAE Emirates) 6:51

7. Thymen Arensman (Niz/Team DSM) 7:46

8. Ben O’Connor (Avs/AG2R Citroen) 9:11

9. Rigoberto Uran (Kol/EF Education) 9:33

10. Jai Hindley (Avs/Bora-Hansgrohe) 11:40

12. Jan Polanc (Slo/UAE Emirates) 16:20

Komentari

Vaš komentar