V kneževini brez ponovitve dvoboja Roglič-Pogačar

Kolesarstvo 22. Nov 202211:39
Foto: Monaco BeKING

Zaradi operacije rame, ki jo je prestal 10. oktobra, Primož Roglič na dobrodelni dirki v Monaku v nedeljo ne branil lanske zmage. Bo pa v kneževini vseeno prisoten in bo skupaj z organizatorji pomagal osveščati javnost o varnosti.

Dobrodelna kolesarska dirka, kriterij po Monaku, ki poteka po istih cestah kot tamkajšnja dirka v formuli ena, bo v nedeljo, 27. novembra, dočakala svojo drugo izvedbo.

Na lanski prvi sta ob drugih velikih kolesarskih imenih nastopila tudi oba slovenska superzvezdnika – Primož Roglič in Tadej Pogačar. Drugi bo skupaj s svojo zaročenko Urško Žigart na startu tudi letos (Pogačar bo teden dni pozneje nastopil še na ekshibicijskem kriteriju v Madridru), medtem ko Roglič po operaciji rame še ni nared.

Foto: Monaco BeKING

Lani sta na dirki Monaco beKING blestela, Roglič je zmagal, Pogačar pa je zasedel tretje mesto. “Prva izdaja, lansko leto, je bila uspešna in nam je na splošno dala veliko navdušenja. Ko sem gledal formulo 1, sem vedno sanjal o tem, da bom nekega dne dirkal na tako ikonskem dirkališču in končno mi je to uspelo – pa čeprav samo na kolesu,” je organizatorjem povedal Kisovčan, ki mu je iskreno žal, da letos ne bo mogel nastopiti.

Z družino bo v Monaku, kjer tudi stanuje, vseeno prisoten. Skupaj z organizatorji bo pomagal osveščati o varnosti v prometu. “Prva stvar, ki se ju morajo otroci naučiti, sta medsebojno spoštovanje in upoštevanje pravil. Primerna izobrazba je ključna, da postanejo pozorni odrasli. Upam, da bo tudi letos veliko sodelujočih, predvsem pa, da se bodo otroci zabavali. Oni so naša prihodnost, moramo skrbeti za njih,” je dejal olimpijski prvak v kronometru iz leta 2021.

Foto: Monaco BeKING

“Projekti za dober namen se me vedno dotaknejo. Imam tudi svojo kolesarsko fundacijo, ki je namenjena otrokom iz socialno ogroženih okolij. Glede dirke v Monaku sem imel takoj dober občutek, vedno mi je bil všeč koncept, pri katerem kombiniraš delo, strast in predanost družbi. Biti dober zgled je ključno, verjamem, da lahko s sporočili in dejanji to počnem vsak dan,” pa je za spletno stran Monaco beKING glede same dobrodelnosti dejal Roglič.

Foto: Monaco BeKING
Komentari

Vaš komentar