V vožnji na čas trije Slovenci, Tratnik med favoriti

Kolesarstvo 17. Avg 20228:23 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Na evropskem prvenstvu v Münchnu bosta danes v cestnem kolesarstvu na sporedu obe vožnji na čas. Na 24 km dolgi trasi v Fürstenfeldbrucku bo predvsem Jan Tratnik lovil najboljšo slovensko uvrstitev na prvenstvih stare celine. Nastopila bosta še Matic Žumer v moški in Eugenia Bujak v ženski konkurenci.

Dvaintridesetletni Jan Tratnik, ki je na nedeljski cestni dirki tik pred ciljem padel, a se pri tem ni poškodoval, je eden izmed kandidatov za kolajno v sicer zelo okrnjeni konkurenci. Favoriti so Italijan Filippo Ganna, ki je v zadnjem trenutku zamenjal reprezentančnega kolega Mattea Sobrera, ter Švicarja Stefan Küng in Stefan Bissegger.

Prav Küng brani naslov evropskega prvaka, potem ko je lani v Trentinu premagal domačina Ganno in Belgijca Remca Evenepoela. Slovenski as Tadej Pogačar je bil 12.

V boju za visoko uvrstitev utegnejo biti danes še Italijan Matteo Cattaneo, Nemec Max Walscheid, Nizozemec Jos van Emden, Belgijec Rune Herregodts, Poljak Maciej Bodnar in Danec Mikkel Bjerg.

Najboljša slovenska uvrstitev na EP v članski konkurenci je v lasti  aktualnega državnega prvaka v vožnji na čas Tratnika, ki je bil v francoskem Plouayju šesti, Primož Roglič je bil pred petimi leti sedmi v francoskem Plumelecu sedmi. Poleg Tratnika bo danes na startu še Matic Žumer. 

Starta ob 14.00 in 17.30

V ženski konkurenci je glavna favoritinja Švicarka Marlen Reusser, njena prva izzivalka pa bo štirikratna evropska prvakinja v tej disciplini, Nizozemka Ellen van Dijk.

Na prvenstvih stare celine ima najboljšo slovensko uvrstitev Eugenia Bujak, ki je v Glasgowu pred štirimi leti zasedla sedmo mesto. Na startu preizkušnje, ki se bo začela ob 14. uri, bo 29 tekmovalk.

V moški konkurenci bo tekmovalo 34 kolesarjev, prvi pa se bo s starta pognal ob 17.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!