Voščila Rogliču dežujejo z vseh strani, tudi v slovenščini

Kolesarstvo 29. Okt 202114:11 3 komentarji
Primož Roglič
Roglič ob zmagi leta 2021. Foto: Guliverimage

Za slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča je danes prav poseben dan. Kisovčan namreč danes praznuje 32. rojstni dan. Za njim je pestro in nadvse uspešno leto, v katerem je med drugim postal olimpijski prvak v kronometru, še tretjič (zapored) pa je osvojil špansko Vuelto. A kolikor poznamo Primoža, si ga bo zapomnil predvsem po nečem drugem.

Kot je znano, je nekdanji smučarski skakalec, zdaj pa izvrstni kolesar, 16. oktobra skočil v zakonski jarem s svojo dolgoletno partnerko Loro Klinc. Poroka je potekala v Vili Vipolže v Goriških brdih, mladoporočenca pa sta kasneje na svojih družbenih utrinke z medenih tednov. Lora (ki zdaj nosi dva priimka: Roglič Klinc), s katero ima Primož tudi sina Leva, je pozneje objavila tudi fotografijo s poroke. 

Poleg pomembnega življenjskega koraka pa je za Rogličem tudi izjemno kolesarsko leto. Na odlični poti do skupne zmage je bil na spomladanski tedenski dirki Pariz-Nica, kjer pa mu je padec zadnji dan preprečil končno slavje. Zelo boleč je bil tudi odstop na dirki vseh dirk – Tour de Franceu, kamor je Roglič prišel zgolj z enim ciljem: osvojiti rumeno majico. Na koncu jo je na Elizejskih poljanah nosil še en izvrstni slovenski kolesar Tadej Pogačar.

A zmag in slavij je bilo vendarle več kot padcev in porazov. Že spomladi je še drugič v karieri slavil na dirki po Baskiji, kmalu po koncu dirke po Franciji pa je na olimpijskem kronometru odpihnil konkurenco. V Tokiu je z več kot minuto prednosti pred tekmeci prišel do zlate kolajne in se vpisal med nesmrtne. Kmalu zatem je še tretjič zapored, najbolj prepričljivo do zdaj, slavil še na dirki po Španiji. Na Iberskem polotoku se ga je že prijel vzdevek Kralj.

Nekaj odličnih predstav je zdaj 32-letni kolesar iz Zasavja prihranil še za konec sezone. Slavil je na enodnevnih dirkah Giro dell’Emilia in Milano – Torino, na zadnjem spomeniku (dirki po Lombardiji) pa je ob slavju Pogačarja zasedel četrto mesto.

Ob njegovem osebnem prazniku so se ga najprej spomnili pri njegovemu moštvu. Nizozemska Jumbo-Visma mu je voščila kar v slovenskem jeziku.

Prav tako v slovenščini je zapisano voščilo s strani organizatorjev spomenika Liege-Bastogne-Liege, dirke, ki jo je Roglič osvojil lani.

Na svojega trikratnega prvaka niso pozabili niti pri španski Vuelti. Poleg voščila so slovenskemu zvezdniku pripravili še posnetek z najboljšimi trenutki s španskih cest.

Voščilo je našemu prvaku namenila tudi televizijska mreža Eurosport, ki je v svetu glavna pri kolesarskih prenosih.

Vsem dobrim željam, voščilom in čestitkam se pridružuje tudi naše uredništvo, le upamo lahko, da nas bo vselej skromni in delavni šampion z izvrstnimi rezultati razveseljeval tudi v prihodnjih letih!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje