Rogličev šef že kuje načrt za Francijo in Pogačarja

Kolesarstvo 15. Okt. 202114:27 > 14:284 komentarji
Delite:
Foto: Guliverimage

Eden od vodilnih mož Jumba Visme Richard Plugge je po predstavitvi trase za Dirko po Franciji prihodnje leto razkril, da že sestavljajo načrte in postavo za vrhunec prihodnje kolesarske sezone. Skoraj zagotovo bo kapetan znova Primož Roglič, omenjal pa je tudi Toma Dumoulina, čeprav naj bi bil ta tik pred selitvijo k moštvu BikeExchange.

“Na dirki bo vsega po malo. Dirkanje v vetru, po kockah, kar nekaj lepih zaključnih vzponov in lepa številka kronometrskih kilometrov,” je dejal Plugge. “Že prva etapa bo lepa priložnost za rumeno majico. Tako za domačina Vingegaarda kot za Belgijca – Van Aerta in Slovenca – Rogliča,” se uvodnega kronometra v Koebenhavnu veseli Nizozemec.

Jumbo Visma je svojo ekipo za Tour v zadnjih letih sporočila že kar precej pred časom, v zadnjih dveh celo še pred uradnim začetkom nove sezone. Podobno zgodbo gre pričakovati tudi tokrat. Plugge je pustil vrata za nastop na Touru tudi Tomu Dumuolinu, pa čeprav je bila vmes nejasna njegova prihodnost v kolesarjenju, v zadnjem času pa se pojavljajo govorice, da zapušča »čebele« in se seli k Luki Mezgecu v moštvo BikeExchange.

Odlični Nizozemec se je sicer po tekmovalnem premoru vrnil s srebrno olimpijsko kronometrsko medaljo, v jesenskem delu pa mu je športno udejstvovanje preprečila nesreča, ko ga je zbil avto. Dumoulin je sicer že lani Rogliču pomagal do drugega mesta na francoskih cestah, letos pa ga ob drugi stopnički Vingegaarda ni bilo zraven.

Richard Plugge (na fotografiji desno). Foto: Guliverimage

Čeprav ni ljubitelj kock, mora najboljši znati tudi to

“Nismo se še odločili, koga bomo vzeli. A tudi Tom bi lahko bil med potniki v Franciji. Mislim, da je zelo, da bomo šli na prelaz Galibier dvakrat, saj gre res za klasiko. Potem je tukaj še cilj na Alpe d’Huezu. Veliko priložnosti bo. Celotna trasa zgleda super, z možnostmi za veter. V tem smo dobri. Predvsem Wout van Aert. Tudi on bo potreboval odlično ekipo. Ni pomemben začetek, ampak zadnja etapa. Vsi tekmujemo za rumeno majico na Elizejskih poljanah in narediti moramo najboljši bojni načrt, da nam uspe,” se je razgovoril direktor nizozemske ekipe.

Za konec se je dotaknil še dirkanja po kockah: “Raje vidim, če jih na Grand Tourih ni. Tako pri ženskah kot pri moških smo na klasiki Pariz-Roubaix videli, da je to delo za specialiste. Ampak zmagovalci največjih dirk morajo ’domači’ na vseh terenih, tudi kockah. Naši kolesarji znajo tudi to.”

Komentari

Vaš komentar