Roglič do prestižne etapne zmage, Kuss za las obdržal rdečo majico

Kolesarstvo 13. Sep 202317:15 > 17:16 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Guliverimage

Primož Roglič je zmagovalec kraljevske etape dirke po Španiji. Slovenski kolesar je v cilj 17.etape prišel skupaj z Jonasom Vingegaardom, Sepp Kuss je kljub manjšemu zaostanku obdržal majico vodilnega, Američan ima sicer le še osem sekund prednosti.

Sepp Kuss je na vzponu na Angliru ubranil majico vodilnega na dirki po Španiji za 8 sekund, potem ko sta se njegova kolega iz ekipe Primož Roglič in Jonas Vingegaard odpeljala proti etapni zmagi.

Američan je v zaključnih metrih klancia našel zaveznika v Mikelu Landi (Bahrain Victorious), ki je poskušal omejiti izgube, potem ko stase  Slovenec in Danec 2 kilometra pred ciljem odpeljala rdeči majici.

Roglič je zmagal, Vingegaard pa je bil drugi. Rdečo majico vodilnega je s tretjim mestom v etapi obdržal Kuss, ki danes praznuje 29. rojstni dan. Za dvojcem Roglič-Vingegaard je zaostal 19 sekund.

“To je bil položaj, v katerem nisem pričakoval, da se bom znašel, in to je najlepša stvar. Prišel sem brez pričakovanj in želel le pomagati fantom, kot vedno. Potem pa sem prišel v ta čudoviti dres in vse izkušnje, ki pridejo z njim. Odkril sem novo raven samozavesti in tekmovalnega instinkta. To je bilo res, res lepo,” je takoj po etapi dejal Kuss.

“Poleg tega sem z dvema neverjetnima fantoma mislim, da v ozadju zelo dobro sodelujemo. Sta dva velika šampiona in tudi jaz si želim svoje priložnosti, vendar z veseljem delam tudi zanju, ko je to potrebno,” je sklenil Američan.

Na najbolj zloglasnem vzponu v Španiji je bilo v igri vse.

Remco Evenepoel je skušal popestriti etapo in si nabral točke za pikčasto majico, vendar se je njegova avantura končala približno 5 kilometrov pred ciljem.

Bahrain Victorious je prevzel zgodnje narekovanje tempa, toda na koncu je bila nizozemska ekipa Jumbo-Visma znova razred zase.

Roglič je pospešil tri kilometre pred ciljem, Landa ga je skušal ujeti, na koncu pa je zgolj Vingegaard lahko sledil tempu, ki ga je narekoval zasavski orel.

“Starejši, kot si, boljši si, zato se je bilo precej bolje vzpenjati na ta klanec kot zadnjič. Ni bilo taktike, na zadnjem vzponu je bilo zelo težko in strmo. Ko sem napadel, sem šel v svojem ritmu. Na vzponu si povemo, kdo je prvi in kdo drugi,” je sprva dejal Roglič.

“Pustil sem (Bahrain, op. p), dokler nisem začutil, da je tempo nekoliko padel, sem si rekel: ‘V redu, grem na to in vozim svoj tempo’.”

“Kot sem rekel, sem vozil svoj tempo. Pravkar sem se pogovarjal z njim in to je čuden občutek. Na tako strmem vzponu vsi vozijo kar se da hitro, potem pa vidimo, kajne?”

“Rekel sem mu (Kussu, op. p) – še naprej se bori, še naprej verjemi in uspelo ti bo,” je sklenil slovenski kolesar.

17. etapa dirke po Španiji

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!